B-Calm met Germaine de Capuccini

Op een mooie woensdagochtend reisde ik af naar Tilburg, naar het hoofdkantoor van Germaine de Capuccini. Een van oorsprong Spaans skincare en make-up merk waar ik sinds een jaar heel erg fan van ben. Dit keer werd ik uitgenodigd voor een gelaatsbehandeling. De B-Calm behandeling is één van de nieuwste behandelingen van Germaine de Capuccini (GDC). Het is een gezichtsbehandeling voor de extreem gevoelige huid en ik mocht ‘m uitproberen.

Je hebt mensen met een gevoelige huid en je hebt mensen met een extreem gevoelige -soms intolerante- huid. Dit huidtype reageert op het minste of geringste met roodheid, jeuk, schilfers en irritatie. Speciaal voor deze huid ontwikkelde GDC de B-Calm treatment. Gericht op het beschermen, herstellen en kalmeren van de huid. Uiteraard op basis van dermatologisch onderzoek en zonder irriterende ingrediënten als parfum, alcohol, siliconen en minerale oliën.

De behandeling startte met een fijne reiniging van m’n gezicht en decolleté. Daarna kreeg mijn huid een peeling met de AOX System Bionic Peeling. Dit is een intensieve peeling -zonder korrel- op basis van lactobionzuur (10%) om dode huidcellen te verwijderen. Lactobionzuur is wat milder voor je huid dan bijvoorbeeld glycolzuur. En dat blijkt wel, want dit goedje bleef ongeveer 10 minuten op mijn gezicht zitten zonder te tintelen of prikken. Ter vergelijk; bij andere (fruit)zuren heb ik daar al binnen een minuut last van.

Na de peeling was het tijd voor een intensieve verzorging in de vorm van het Biocellulosemasker. Voorafgaand aan het masker werd er een ampul op mijn gezicht aangebracht. Daaroverheen ging een soort sheetmasker doordrenkt in een serum en wat zich helemaal hecht aan je gezichtshuid, hals en decolleté. Na 20 minuten lekker wegdoezelen werd het masker verwijderd. Als finishing touch de B-Calm hydraterende crème en mijn huid zag er weer top uit! Stralend, glad, zacht, goed gehydrateerd en kalm. Geen roodheid in mijn gezicht. B-Calm doet zijn naam dus eer aan ?

Ik heb ervan genoten. Mijn huidje zag er de dagen erna nog goed uit. Ondanks dat ik geen extreem gevoelige huid heb, vond ik het een fijne behandeling. Veel (chemische) peelings geven je huid namelijk zo’n opdonder. Het lijkt op de korte termijn dat ze je huid een enorme boost geven, maar op de langere termijn maken ze je huid juist kapot en gevoelig voor UV-stralen. B-Calm is dus een fijne behandeling voor eigenlijk ieder huidtype. En je mag ‘m zelfs het hele jaar ondergaan, met of zonder de AOX System Bionic Peeling.

Meer informatie over het merk, de B-Calm producten en eventuele salons bij jou in de buurt, vind je op de website.

Deel deze blog: