Dresser @ Amsterdam Fashion Week

Vrijdag was ik aanwezig bij de Amsterdam Fashion Week. Ik mocht namens de Styleschool Bydanie achter de schermen helpen bij de fashion show van designer Tony Cohen. Hoe tof is dat?!

Om 14.00 uur meldden we ons bij het team van Tony Cohen. De modellen gingen in de haar en make-up. Xelly Cabau van Kasbergen en haar team verzorgden de make-up en het haar voor de show van Spijkers & Spijkers. Super tof om dat eens van dichtbij te zien.

We kregen allen een model toegewezen. Samen met Milette (medecursist Styleschool Bydanie) had ik de mega knappe Yu Lian. Het duurde werkelijk waar uren voordat de kappers en visagisten klaar waren met het haar en make-up. Maar dan heb je ook wat! De knappe Kim Feenstra liep ook mee in de show van Tony Cohen. Jammer dat ik haar niet mocht kleden!

Maar goed dat alle kleding doorgepast moest worden. Sommige items moesten namelijk ter plaatse nog vermaakt worden. Eén jurkje zag er zo ingewikkeld uit dat het handig was om het eens een keer aan te zien. In the heat of the moment had mij dat anders niet gelukt!

Na het doorpassen, aten we snel een hapje met z’n allen en om 20.30 uur was het zover. Binnen no-time hesen wij het ultra slanke model in haar drie verschillende outfits. Je zou verwachten dat de designer himself stress had of liep te schreeuwen. Nee dus! Wat een ontzettend aardige en relaxte man is Tony Cohen. Ik had meer stress dan hij! Ik ben namelijk heel onhandig en in staat om de boel daar te ontregelen. Maar het ging goed, gelukkig.

Na 14.26 minuut was de show klaar, stond het publiek op en volgde een luid applaus. Bizar wat een organisatie en spektakel er schuil gaat achter een relatief korte fashion show. Ik vond het super leuk om eens mee te maken! Dat geldt ook voor de afterparty. Dresser zijn voor een fashion designer kan ik ook weer van mijn bucket list afstrepen 🙂

Deel deze blog: