Fijne geuren

Het is weer de hoogste tijd om een paar lekkere geuren met je te delen! Vandaag een nieuwe geur van Prada en twee klassiekers van Guerlain.

Prada La Femme Eau de Parfum

Deze nieuwe geur van Prada is echt fantastisch. Ik heb al zoveel complimenten gehad over deze geur! Bloemig, zacht en zeepig. Ik houd normaal gesproken niet echt van bloemige geuren. Als er teveel roos in zit, vind ik het bijvoorbeeld niet lekker. Maar deze geur is echt heerlijk! Het zoetige van bijenwas, vanille en tuberoos wordt gecombineerd met de geur van specerijen en vetiver. Een mooie aanvulling op je geurencollectie en een juweeltje in je badkamer 🙂

Guerlain Mitsouko

Mitsouko is Japans voor mysterie. En zo ruikt de geur ook. Mysterieus en oriëntaals. Een niet- alledaagse geur. Hij doet mij heel erg aan vroeger denken. Aan mijn oma die ook zo’n geur droeg. Dat zou je op het verkeerde been kunnen zetten. Maar geef de geur een kans . In het begin is hij wat scherper, maar hij wordt zachter na verloop van tijd. Mitsouko is een mix van fruitige ingrediënten als citrus en perzik gecombineerd met specerijen als amber, kaneel en eikenmos.

Guerlain L’Heure Bleue

L’Heure Bleue is een bloemige, oriëntaalse en krachtige geur. De geur is een combi van bloemige ingrediënten als anjer, orchidee, Bulgaarse roos, viooltjes en specerijen als kruidnagel, sandelhout, vanille gecombineerd met kruidnagel, sandelhout en tonkaboon. De combi van bloemig en oriëntaals ruik je door elkaar heen. Het is een sensuele, kruidige geur, die ik bij voorkeur ’s avonds draag.

Layering
Persoonlijk draag ik de geuren het liefst over elkaar heen. Dan krijg je een heerlijke mix, die nog eens veel langer en intenser ruikt! Je kunt de Misouko bijvoorbeeld overdag dragen en ’s avonds voeg je de L’Heure Bleue eraan toe.

De flessen van beide parfums uit begin 19e eeuw lijken op elkaar.  Er wordt vaak gezegd dat deze twee flessen symbool staan voor het begin (Heure Bleue) en het einde (Mitsouko) van de oorlog tussen Rusland en Japan. De geuren van Guerlain zijn beide verkrijgbaar in zowel eau de toilette als parfum.

De geuren zijn onder andere te koop bij Parfumerie Douglas.

 

Deel deze blog: