In de watten gelegd door Sisley

Als ik bij parfumerie Mysc binnenloop, voel ik mij als een klein kind dat door een snoepwinkel loopt. Wat een prachtige winkel! Wat een luxe en een fantastisch aanbod aan parfums, huidverzorging en make-up. Ik kijk mijn ogen uit en zou bijna vergeten waar ik voor kom: een huid- en make-up advies door een beautyconsultant van het merk Sisley.

Huidanalyse
Ik word vriendelijk welkom geheten door de beautyconsultant. Allereerst bekijkt zij mijn huid. Volgens haar heb ik een vochtarme huid, met grovere poriën op de T-zone en gevoelige wangen. Poeh, daar kan ik het mee doen. En ik maar denken dat ik hartstikke goed bezig ben met al die verschillende crèmes die ik dagelijks op mijn gezicht smeer. Wat ik volgens haar met name nodig heb, is een verzorging die mijn huid sterker maakt tegen invloeden van buitenaf, de vochtbalans behoudt en mijn huid meer in balans brengt en rustiger maakt.

Reiniging
Ze adviseert mij twee verschillende reinigingsrituelen. De eerste is een combinatie van de Lysait Cleaning Milk en de Lotion Tonique Aux Fleurs. De milk breng je aan op je gezicht, masseer je daarna in en haal je er vervolgens af met water. Mijn huid voelt zacht aan na deze reiniging. Ik had geen make-up op mijn gezicht, maar als je zag wat voor vuil er nog vanaf kwam…
Na de milk, komt de lotion. Die breng je aan op een watje en haal je over je gezicht. Meestal voelt mijn gezicht trekkerig aan na het gebruik van een lotion, maar bij dit product niet. Dat komt ook omdat er geen alcohol in zit.

Als je het teveel gedoe vindt om meerdere producten als reiniging te gebruiken, heeft Sisley ook nog de Eau Efficace. Dit is een alles-in-één reinigingslotion. Hartstikke handig als je een feestje gehad hebt, je snel je bed in wil maar toch je gezicht wilt reinigen en oogmake-up wilt verwijderen. Normaal gesproken geloof ik niet in zo’n alles-in-één product, maar deze lotion voelt super zacht aan en ik krijg er geen geïrriteerde ogen van.

Verzorging-overdag
Het advies om mijn grove poriën op de T-zone aan te pakken, is het gebruik van de Global Perfect. Het is zowel een dag-en nachtcrème als serum. Heb je een vochtarme huid zoals ik, dan gebruik je ‘m namelijk als serum. Wat een fijn product is dit! Mijn huid wordt er zijdezacht van. En volgens de beautyconsultant matteert, egaliseert en verfijnt het je poriën.

Daarna wordt een oogcrème aangebracht: Emulsion Phyto-Aromatique. Deze crème –voor zowel ogen als lippen- verstevigt en maakt rimpels gladder.

Een goede dag-en nachtcrème van Sisley is volgens de beautyconsultant de Emulsion Ecologique. Ze noemt het gekscherend de huisarts voor je huid. Het product pakt eigenlijk alles aan wat je huid nodig heeft en brengt je huid in balans en tot rust.

Het verzorgingsritueel eindigt met Sisleyouth. Het is een wat vollere crème, die fris aanvoelt en een lekkere geur heeft. Het product werkt tegen de eerste tekenen van huidveroudering.

Verzorging- ’s avonds
Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van oliën. Maar de beautyconsultant verzekert mij dat ik dit product vast en zeker fijn zal vinden. Kom maar op dan! Slechts drie druppels van de Huile Précieuse à la Rose Noire zijn nodig voor heel mijn gezicht. Een product wat de olie versterkt, is het Masque crème à la Rose Noire. Dit is echt een heerlijk romig masker, wat je ’s nachts kunt laten zitten. Het masker geeft een enorme boost aan je huid. Het advies is om het twee keer per week te gebruiken.

Wat een verwennerij
Mijn huid voelt echt super zacht aan na het uitproberen van al deze fantastische producten. Het is even een investering om alle producten aan te schaffen, maar je schijnt er dan ook lang mee te doen. Tot slot word ik nog mooi opgemaakt. Heerlijk om zo een uur lang gepamperd te worden en een persoonlijk beautyadvies te krijgen. De make-up producten van Sisley zijn ook erg fijn. Hier besteed ik binnenkort aandacht aan.

Als finishing touch krijg ik nog het nieuwe parfum Soir D’Orient op en verlaat ik als een prinses de winkel. Wat zal ik eens gaan doen? Ik zie er namelijk te mooi uit om gewoon thuis op de bank te zitten! Houd de website van Mysc in de gaten om ook eens een vrijblijvend beautyadvies te krijgen.

Deel deze blog: