Medik8 treatment

Tijdens de Beauty Trade Special maakte ik kennis met Medik8. Een van oorsprong Engels merk wat wereldwijd verkocht wordt en zich sterk richt op huidverbetering. De producten van Medik8 bevatten hoogwaardige ingrediënten en sterk geconcentreerde werkstoffen. Naar aanleiding van het leuke gesprek op de beurs werd ik uitgenodigd bij schoonheidssalon Liesbeth in Sint-Maartensdijk om een behandeling van Medik8 te ondergaan. En zo’n aanbod sla ik natuurlijk niet af!

Huidverbetering
Uiteraard claimen meerdere merken dat zij zich richten op huidverbetering. Maar bij Medik8 geloof ik het ook echt! Het is een zogeheten cosmeceutical. Dit houdt in dat de producten qua werkzaamheid tussen cosmetica en farmaceutica liggen. Medik8 werkt met zeer hoge concentraties aan werkstoffen. Voor elk huidprobleem biedt Medik8 een oplossing. Van vochttekort, pigmentvlekken tot aan acne en rosacea. Maar ook als je een normale huid hebt en deze goed wilt verzorgen.

Medik8

De uitstraling van het merk vind ik een beetje medisch. Dat komt ook door de witte verpakking met daarop de voornaamste ingrediënten van het product vermeld. Medik8 staat vooral bekend om hun uitzonderlijk hoge percentage vitamine C serum en award winning producten. Met hun r-Retinoate serum wonnen ze vorige maand de Best Professional Beauty Product of the Year Award in de categorie huidverzorging. Het is een serum wat 8x sterker is dan retinol.

Salon Liesbeth
Tijdens mijn bezoek aan schoonheidssalon Liesbeth sprak ik honderduit met de gelijknamige eigenaresse. Wat een passie en energie heeft deze vrouw! Zij staat voor haar vak en bij haar staat de klant ook echt centraal. Ze is vastberaden elke klant een passend advies te geven en met een goed en relaxed gevoel de salon weer te laten verlaten.

IMG_1922

Mijn behandeling
Ik kreeg een intensieve, ontspannende behandeling voor mijn gezicht, hals en decolleté. Liesbeth constateerde dat ik een normale tot droge huid heb, die een beetje vochtarm is. Met name bij mijn ogen. Daar zaten (helaas) ook wat gerstkorreltjes. Ze epileerde ook gelijk even mijn wenkbrauwen. Dat werd mijn eerste kennismaking met harsen. Ik dacht even dat ik geen wenkbrauwen meer had, maar het resultaat is prachtig. Ze zijn weer mooi in model.

Medik8 heeft diverse chemische peelings voor gebruik in de salon. In het voorjaar en de zomer is dat natuurlijk niet goed voor je huid vanwege de sterke UV-straling en zon. Wel kon ik een enzymatische peeling ondergaan. Dat is de enige peeling die je ook in de zomermaanden mag gebruiken. Hij is minder intens dan de chemische salon peelings van Medik 8, maar intensiever dan een gewone scrub.

1494962395018

De peeling is op basis van papaya en zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden, je huid goed doorbloed wordt en je uiteindelijk een stralend huidje krijgt. Ondanks dat de peeling een beetje jeukerig aanvoelde, reageerde mijn huid er goed op.

Daarna bracht Liesbeth diverse serums (vitamine A, B, C) aan op mijn huid om mijn specifieke huidproblemen (hydratatie en anti-aging) aan te pakken en ging daar een crème masker overheen. Ze sloot af met een heerlijke massage.

1494962172865

Mijn ervaring
Ik heb ernstig genoten van de behandeling en mijn huid reageerde er goed op. Medik8 is een fijn merk wat lekker fris en fruitig ruikt. Mijn huid is goed gehydrateerd, gevoed en straalt. Nog dagen erna. Ondanks dat het voor mij een half uur rijden is, vind ik het echt de moeite waard om Liesbeth’ salon vaker te bezoeken. Zeker ook na een zonvakantie denk ik dat een behandeling met Medik8 je huid heel veel goed doet.

Ik ga mij nog meer verdiepen in het merk en de producten en vertel jullie er de komende tijd graag meer over!

Wil je meer weten over Medik8? Bezoek dan eens de website. En wil je net zo’n fijne gezichtsbehandeling als ik, bekijk dan eens de website van schoonheidssalon Liesbeth. Je kunt er namelijk terecht voor uiteenlopende beautytreatments. Van gellak, pedicure, manicure, massages tot aan permanente make-up. En één keer per twee weken is er een huidtherapeut aanwezig.

Deel deze blog: