Mode illustraties made by Sophie

Ze is nog maar 19 jaar, studeert Grafisch Vormgeven en woont onder de rook van Rotterdam. Toen iemand haar twee jaar geleden vroeg of ze wat illustraties van outfits wilde maken, is zij daar niet meer mee gestopt. Gelukkig maar. De mode illustraties van Sophie de Ruiter zijn namelijk echt fantastisch!

Haar illustraties zijn te herkennen aan de dynamische lijnen. Ze werkt schetsmatig met snelheid. Kenmerkend is ook dat ze geen gezichten tekent. Ze concentreert zich vooral op de uitstraling en outfit van een persoon. Haar passie is mode. Dat tekent ze dan ook het meest.

Hobby, passie en liefde
Ze heeft het tekenen niet van een vreemde. “Vanaf dat het kon, stopte mijn oma al een potlood, pen of kwast in mijn hand. Zij leerde mij tekenen, verven en kleien. Ik teken dus al mijn hele leven en was altijd van plan om er iets mee te doen. Het is mijn hobby, passie en liefde”.

Grote opdrachtgevers
Het talent van Sophie bleef niet onopgemerkt. Voor de website van Annic van Wonderen maakt zij met regelmaat illustraties over beauty, mode en accessoires. Ook ontwierp ze illustraties voor Stylemyday.nl. En –hoe cool is dat- Sophie maakt illustraties voor Kenzo Paris. Een waar talent dus deze 19-jarige!

Inspiratiebronnen
Haar inspiratie haalt Sophie uit diverse bezoekjes aan musea, in binnen-en buitenland. Ook ontwerpers als Jan Taminiau en Karl Lagerfeld inspireren haar. Garance Doré is haar favoriete illustrator. Daarnaast koopt ze zich naar eigen zeggen suf aan modemagazines. “Mijn kamer staat vol met prachtige boeken van kunstenaars. Ik word geïnspireerd door hun kleurgebruik”.

Sophie’s droom
Sophie’s droom is om te werken bij een groot modebedrijf of tijdschrift. “Het zou voor mij geweldig zijn om iets voor Victor & Rolf te mogen maken. Ik vind hun werk echt prachtig. Telkens weer zo inspirerend. Ook Sophia Webster vind ik amazing!”. Op dit moment is Sophie druk bezig met een eigen website en webshop. En heeft zij het heel erg druk met illustraties maken voor opdrachtgevers. Zo ook voor mij 🙂 Ik vind de illustratie echt super geworden. Houd dit talent in de gaten!

Instagram:(@sophiederuiter)

MARLOES2 jpeg

Deel deze blog: