Parfums van Frédéric Malle

Laatst rook ik bij iemand een heerlijk parfum. Het bleek ‘Portrait of a Lady’ van Frédéric Malle. Deze parfum verkopen ze onder andere bij Skins Cosmetics Breda. Ik ging er naartoe om de parfum eens op te sprayen. Geen idee of ie namelijk net zo lekker bij mij ruikt. Nou, dat doet hij! En er blijkt ook een mooi verhaal te zitten achter deze parfumeur.

Luxe, originele parfums
De Franse Frédéric Malle is de kleinzoon van Serge Heftler Louiche, de oprichter van Christian Dior parfums. Geen onbekende met parfums dus. Het lijkt daarom een logische stap dat hij in het jaar 2000 een eigen parfumlijn start: Editions de Parfums Frédéric Malle. Het gaat om luxe, originele parfums. Zowel voor mannen als vrouwen.

Een uitgever van geuren
Frédéric Malle noemt zichzelf een uitgever van geuren. Hij werkt samen met diverse ontwerpers en kunstenaars die volledig de vrije hand hebben in alle denkbare geurelementen. Er zijn geen restricties. Door het samenwerken met deze verschillende ‘neuzen’ is elke geur uniek, van hoge kwaliteit en passend bij de persoonlijkheid of beleving die zij in gedachten hadden bij het ontwikkelen ervan.

Creatieve neuzen
De geuren zijn verkrijgbaar in eenzelfde fles, met eenzelfde etiket en allen in een rode verpakking. Alleen de naam van de parfum verschilt en de vermelding van de createur, de creatieve neus:-) De parfums worden in de winkel in een soort koelkast bewaard om de kwaliteit zo lang mogelijk te garanderen. Je kunt de parfums kopen in 3 x 10 ml, 50 ml en 100 ml.

Portrait of a Lady
Mijn favoriet, Portrait of a Lady, is gecreëerd door parfumeur Dominique Ropion. Het is een Oosterse geur met ingrediënten als Turkse roos, zwarte bes, patchoeli, sandelhout en wierook. Echt een fantastische geur die lang blijft hangen! Ook de Belgische modeontwerper Dries van Noten heeft een geur ontwikkeld voor Frédéric Malle.

Je koopt dus niet zomaar een parfum, er zit een hele creatieve gedachtegang, unieke ingrediënten en beleving achter. Dat maakt het verschil met andere parfums. Ik ben verkocht!

Deel deze blog: