Shoppingtips Rotterdam

Rotterdam is één van mijn favoriete steden! De laatste jaren is er zoveel in de stad geïnvesteerd. Het is hipper dan hip. De Lijnbaan en Koopgoot zijn zo 2003. Waar je tegenwoordig moet zijn? Pannekoekstraat, Meent en Van Oldenbarneveltstraat.

Pannekoekstraat
In de Pannekoekstraat zitten twee van mijn favoriete kledingwinkels: Louen en Fleur. Louen is echt een leuk klein boetiekje waar ze merken als Selected Femme, Second Female, Modstrom, Gestuz en Just Female verkopen. Ook hebben ze veel leuke sieraden! Eigenaresse Wendy is een leuke meid. Vrolijk en enthousiast. Echt gezellig om daar eens langs te gaan! Woon je niet in de buurt? Kijk eens op de webshop of Facebook. Dagelijks leuke outfits!

Als je dan toch in de Pannekoekstraat bent, ga dan even naar Fleur. Deze prachtige kledingzaak is pas verhuisd naar een groter pand. Je herkent de winkel aan de mooie poedertinten. Kenmerkend voor Fleur. Je vindt er merken als Patricia Pepe, Marlene Birger, Closed, Repeat en het toffe AJ177 Project. De winkel is een begrip in Rotterdam en omstreken. Je wordt altijd super geholpen!

Meent en omgeving
Via de Pannekoekstraat loop je zo richting de Meent. Vergeet niet even te stoppen bij Soap Treatment Store voor de lekkere Heaven Scent roomspray of een fijne behandeling. Een zijstraat van de Meent is de Oppert. Daar zit de leuke winkel Keet. Keet biedt webshops, beginnende ondernemers en labels een fysiek verkoopplatform. Een briljant idee! Het zorgt ervoor dat je kennismaakt met super leuke en hippe merken op woongebied, voor kinderen, sieraden en nog veel meer. Echt de moeite waard!

Op de Meent zit sinds kort ook de Deense winkel Hay. Daar vind je prachtig design voor je huis! En je vindt er de kledingwinkel We are Labels. Misschien kende je die al wel uit Amsterdam. Hippe en betaalbare kleding van merken als Minimum, Mink Pink, Numph en mbyM.

Uiteraard zit op de Meent ook café Dudok. Iedereen kirt bij de appeltaart, maar mijn favoriet is toch echt de chocolade-truffeltaart. Nu we het toch over eten hebben…voor een lekkere lunch, pizza of pasta moet je bij restaurant Napoli zijn. En als je net als ik gek bent op Italiaans eten, ga dan zeker even naar de Italiaanse supermarkt Little Italy aan de Lombardkade (zijstraat Meent).

Van Oldenbarneveltstraat
Na de Meent cross je de stad door naar de gezellige Van Oldenbarneveltstraat. Een leuk straatje met mooie winkels. Ook daar zit weer een fantastische Italiaan: Mangiare. Geen vast menu, maar telkens wisselende gerechten. Top! Op dat zelfde rijtje zit de prachtige bloemenwinkel ’s Zomers. Wat een kunstenaars! Tegenover ’s Zomers zit Skins Cosmetics. Zoals je inmiddels weet één van mijn favoriete cosmeticawinkels.

Een toppertje die echt even in de spotlights moet, is kledingwinkel SHPPR. Wat een leuke winkel is dat! Eigenaresse Esmé organiseert ook al een aantal jaar de Swan Market, je vast wel bekend. Ze verkopen merken als Marie Sixtine, Second Female, Denham, Gestuz, mbyM en Love Stories. En leuke sieraden van Mimi et Toi en Anna + Nina. Op Facebook komen dagelijks leuke setjes voorbij!

Rotterdam is dus bij uitstek geschikt voor een dagje shoppen, tussendoor lekker koffie met taart, lunchen en de dag afsluiten met een lekker wijntje en etentje! En nog twee extra tips voor wie er nog niet geweest is: de Markthal en het Deliplein op Katendrecht!

Deel deze blog: