Summer shopping bij Rubia Boutique

Van de week vond ik het weer de hoogste tijd om eens in de rekken te snuffelen bij Rubia Boutique in Roosendaal. Eigenaresse Mieke nam mij mee langs de nieuwe zomercollectie, musthaves van dit seizoen en haar eigen favorieten.

Bij een nieuw seizoen hoort ook een nieuw kleurenpallet. En deze zomer is dat bij Rubia vooral veel lila, roze, geel en oranje. Maar ach, andere kleuren mogen ook. Lila is echt mijn favoriet. Zo prachtig mooi vind ik de lila items van Femmes du Sud. Niet normaal mooi. Ook de mohair knitwear van American Dreams. Dan wil je gewoon dat de zomeravonden af en toe wat koeler zijn, zodat je zo’n pareltje aan kan. En die linnen shirts van Absolut Cashmere zijn ook te gek. Altijd handig van die effen shirts. De kleuren zijn in het echt overigens nog mooier dan op de website. Lang verhaal kort: de collectie is heel kleurrijk.

Musthaves
Een goede voorbereiding is het halve werk, dus vroeg ik Mieke wat we deze zomer allemaal in onze kast moeten hebben en wat een beetje de trends zijn. ‘Je ziet op dit moment echt allerlei soorten broeken. Van skinny, met bandplooi tot aan flared en hele wijde pijpen. Het wordt steeds wijder in ieder geval. Closed heeft een hele mooie spijkerbroek in de collectie! Dit seizoen is toch nog wat meer gericht op gemak en daarom zie je veel broeken. Pas richting de winter worden het meer rokken en jurken.’

Verder vertelt Mieke mij dat de pofmouw nog niet uit het modebeeld te slaan is. Maar dat vind ik  persoonlijk ook hartstikke leuk. ‘Je ziet ook heel veel de oversized blazer. De blazers van Drykorn en Femmes du Sud zijn echt mijn favorieten.’ Mieke vervolgt: ‘Van Sissel Edelbo zijn er dit jaar nieuwe modellen jurken en kimono’s. Het leuke aan dit merk blijft dat het allemaal unieke stuks zijn en je weet dat niemand anders dezelfde heeft. Ik vind de kimono’s altijd erg leuk en draag ze veel en graag. Het is gewoon lekker draagbaar als het warm weer is.’

Lange jurken en rokken
Ook al is het meer een broekenseizoen, ik zie toch wel wat leuke rokken en jurken aan de rekken prijken. ‘Dit seizoen zie je veel lange jurken en lange rokken. Van Sissel Edelbo hebben we weer heel veel mooie jurken binnen en ook van Co Couture en Hartford. Dante6 heeft voor deze zomer vooral veel lange rokken’, vertelt Mieke. De maxi skirt van Closed is ook een topper hoor! Met die prachtige gebreide top van dit merk geef jij ze echt het nakijken op het terras deze zomer. Op zeker!

Nieuwe merken
Er zijn ook weer wat nieuwe merken in de winkel. Laten we beginnen met de zonnebrillen van ReDesigned. ‘Van dit Deense merk verkopen we ook de slippers. Ik zag de zonnebrillen en die vond ik zo leuk dat ik die ook in de winkel wilde hebben. We verkopen 6 verschillende modellen en ze zijn ook nog eens leuk geprijsd. Een ander nieuw merk dit seizoen is Bruuns Bazaar. Ook Deens. Ik liep er tegenaan en vond het echt bij ons passen vanwege de mooie basics en uitgewerkte blouses. En de nagellak van Nailberry is ook nieuw. Natuurlijke nagellak, 100% vegan en vrij van de 12 grootste chemische ingrediënten. De kleuren zijn prachtig en mooi dekkend’, vertelt Mieke enthousiast.

Mieke’s favorites
Tot slot wil ik van Mieke natuurlijk weten wat haar persoonlijke favorieten zijn dit seizoen. ‘Ik vind de collectie van Dante6 heel erg mooi. Ik moest tijdens de inkoop keuzes maken, maar ik wilde eigenlijk de hele collectie wel inkopen. Ik heb dit seizoen echt moeite om mij in te houden. Ik houd van jeans, dus die heb ik ook in alle soorten modellen. En ik heb de complete lila set van Femmes du Sud. Zo mooi! Sissel Edelbo blijft ook altijd favoriet en de vesten van Inti, gemaakt van alpacawol en cashmere, vind ik ook zo fijn. Zowel in de zomer als winter. Het is eigenlijk een misverstand dat je die alleen in de winter kan dragen, ook voor een koele zomeravond zijn deze vesten heerlijk.’

Het mag duidelijk zijn: voor je flinke dosis zomerinspiratie en aanvulling op je huidige garderobe ga je naar Rubia boutique in Roosendaal. Online via de webshop of met een bezoekje aan de winkel.

 

Deel deze blog: