Zoya: 100% dierproefvrij en veganistisch

Onlangs maakte ik tijdens de Lifestyle Business Club kennis met het nagellakmerk Zoya. 100% dierproefvrij, vrij van schadelijke stoffen en ‘vegan’. Daar wilde ik natuurlijk meer over weten. En uiteraard ook zelf testen!

De Big 10 Free nagellakken van Zoya zijn 100% dierproefvrij en bevatten geen tolueen, formaldehyde-hars, formaldehyde, DBP, parabenen, TPHP, xyleen, ethyl tosylamide, kamfer en lood. Tel maar mee, het zijn 10 schadelijke stoffen die niet in de nagellak zitten en waardoor ze dus hartstikke ‘gezond’ is voor je nagels.

Er is veel te doen geweest over TPHP, oftewel trifenylfosfaat. Volgens Amerikaans onderzoek zou deze chemische stof via het lakken van je nagels in het menselijk lichaam terecht komen en daarmee slecht zijn voor je hormoonhuishouding. Dat klinkt verontrustend, maar ligt volgens Nederlandse wetenschappers wel iets genuanceerder. Echt schadelijke nagellaken worden volgens hen niet in ons land verkocht. Gelukkig maar.

Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen, dan is er Zoya. Nagellak op waterbasis en ook nog eens ‘vegan proof’. Dat betekent dat de nagellak vrij is van dierlijke stoffen en niet op dieren is getest.

20170423_165225

Ondanks dat de nagellak op waterbasis is, blijft ie net zo lang zitten als andere. In mijn geval is dat zonder topcoat ongeveer 4 à 5 dagen. De nagellak zit in een flesje van 15 ml en brengt gemakkelijk aan. Het is een dun kwastje waardoor je je lak nauwkeurig aan kunt brengen. De lak droogt vrij snel. Twee laagjes geven een dekkend en mooi resultaat!

Ieder seizoen lanceert Zoya nieuwe kleuren. Inmiddels zijn er al meer dan 300 verschillende kleuren. Zelf heb ik Lake (licht blauw), dé kleur van dit seizoen. Je shopt de lakjes van Zoya onder andere via de webshop.

Deel deze blog: