Een pareltje in eigen land: XBank

On-Hollands, creatief, inspirerend en vernieuwend. Ik heb het over XBank. Een fantastische winkel in hartje Amsterdam. Winkel is eigenlijk niet het goede woord. Het is een soort experience store. Het doet mij denken aan Colette in Parijs. Maar dan iets leuker!

XBank bevindt zich in het voormalig Kas Bank gebouw aan de Spuistraat, waar ook het W hotel is gevestigd. Je vindt er 700 m2 aan voornamelijk Nederlandse mode, kunst en design, verdeeld over twee verdiepingen. Trek er maar even een uurtje voor uit.

Kleding, zonnebrillen, boeken, schoenen, vazen, tijdschriften, tassen, sieraden, en veel leuke hebbedingetjes. Je vindt er van alles. Je komt ogen tekort. Alles ligt op kleur of thema. Blikken stroopwafels en pakjes thee liggen tussen bontjassen en designertassen. Knuffels, vazen, boeken en kussens staan op kleur bij de blouses van Bas Kosters.

Bij Dutch Design denk je gelijk aan onbetaalbaar. Maar niets is minder waar. Er is een goede mix aan merken. Van Scotch & Soda, Denham, Breizh tot Tony Cohen, Bas Kosters, Spijkers en Spijkers en Marcel Wanders. Ook verkopen ze de lichaam-, huid- en haarverzorging van Marie Stella Maris.

Ik heb veel leuke dingen gezien en gepast, maar uiteindelijk kwam ik met prachtige paaseieren thuis. Je kan er maar om verlegen zitten 🙂 Leuk detail: er zitten anemoonbollen in…

XBank is echt een bezoekje waard als je in onze hoofdstad bent. Het zit immers maar op steenworp afstand van de 9 straatjes.

Deel deze blog: