Aruba Aloe sunscreen

Ik heb een soort haat-liefdeverhouding met de zon. Het is natuurlijk heerlijk zo’n zonnetje op je lijf. Het zorgt er gelijk voor dat je er beter uitziet en alles leuker staat. Maar tegelijkertijd moet ik eerst door een soort verbrandingsproces heen en lijk ik de eerste dagen net een tijgernootje. Komt bij dat de zon veroorzaker nummer 1 is van huidveroudering. Vlekken en rimpels. Die krijg je helaas ook door de zon. Er zit maar 1 ding op: verstandig zonnen en smeren. Veel en vaak smeren (om de 2 uur). En een hoge SPF (> SPF30). Ik mocht de Sunscreen SPF30 van Aruba Aloe uitproberen voor het gezicht en vertel je mijn ervaring.

Sunscreen SPF30 for Faces
SPF30 is altijd de factor die ik gebruik, lager ga ik zeker niet! De zonnebrand zit in een groen flesje dus ik dacht eigenlijk dat de substantie ook groen was vanwege de aloë vera die erin zit. Maar de zonnebrand is wit. En ruikt echt naar vakantie, naar kokos namelijk. Het is een fijne zonnebrand, die redelijk snel intrekt en voor een fijn zacht huidje zorgt. Hij droogt je huid namelijk totaal niet uit in de zon. Bovendien is ie ook nog eens ‘very water resistance’. Handig met een peuter die de hele dag met je in de zee en het zwembad wil ?Gelukkig is het ook niet zo’n hele grote fles (124 ml) en kun je er prima je vakantie mee doen. Na een jaar neemt je zonnebrand toch in werking af dus ik koop elk jaar nieuw.

After Sun Lotion
Van hetzelfde merk is er ook een after sun. Het is een fijne after sun op basis van vitamine E, kokosolie en jojoba olie. Een luchtige, witte substantie die snel intrekt. Verzacht je verbrande huidje na een dag zonnebaden en zorgt ervoor dat je na een verfrissende douche weer lekker ‘cool down’ bent en klaar voor de terrasjes ? Voorkomt ook nog eens uitdrogen en schilfers, en herstelt je huid. Een fijn product!

Over Aruba Aloe
Aruba Aloe bestaat al sinds 1890. Aloë vera werd daarmee een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur en geschiedenis van Aruba. Dit is zelfs terug te zien in het wapen van het eiland.
De plant ontwikkelt zich het beste in een zeer warm en droog klimaat. Het woestijnachtige klimaat op Aruba is dus ideaal. De aloë vera wordt met zorg verbouwd en behandeld, zodat de rijke en krachtige voedingsstoffen zoveel mogelijk behouden blijven.

Meer weten over Aruba Aloe? Kijk op de website. Geniet van de zon deze zomer!

Deel deze blog: