BB, CC, EE crème; what’s best?

’s Zomers wil ik geen foundation op. Een goed alternatief is een BB, CC of EE crème. Het zit een beetje tussen een foundation en getinte dagcrème in. Ik gebruik het als zomermake-up. Een fijne zomermake-up die ook nog eens verzorgt, hydrateert, camoufleert, een sunny glow geeft én nog eens beschermt tegen de zon! Ik zie het niet als vervanger van een dagcreme of zonnebrand, maar als extra om je huid ‘op te pimpen’ :-).

Ik testte de BB, CC en EE crème van Estee Lauder. Voor de oplettenden onder ons; er is geen DD crème van dit merk. Anders had ik die natuurlijk ook getest 🙂 Belangrijk om te vermelden is dat veel merken een BB crème e.d. hebben, maar deze per merk qua werking en eigenschappen verschillen.

Antioxidant Beauty Benefit Creme
BB staat voor Blemish Balm, maar Estee Lauder vertaalt het naar Beauty Benefit. De BB crème bevat antioxidanten die je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en huidveroudering tegen gaan. Daarnaast verzorgt, hydrateert en egaliseert de BB crème je huid én bevat het product een SPF 35.

Het product is olievrij en verkrijgbaar in vier tinten. Ik testte de 01 en 02. De 02 is vrij donker, 01 is perfect voor mijn huid! Het is een wat stuggere crème die lastig uitsmeert. Als je een droge of gedehydrateerde huid hebt, zou ik dit product niet aanraden.

Deze BB crème gaat het meest richting een foundation. Hij is niet volledig dekkend, maar camoufleert en egaliseert wel de vlekjes in mijn gezicht. Daarnaast haalt het de roodheid uit je huid.

Global Anti-aging CC cream
De CC crème is qua werking vergelijkbaar met de BB crème. Hij beschermt, verzorgt en hydrateert je huid. Daarnaast is de CC crème gericht op anti-aging. Tegenstrijdig vind ik dan wel de zonnefactor SPF 10. Die is vrij laag, terwijl zon toch dé veroorzaker is van huidveroudering.

CC staat voor Colour Correcting. De crème is een grijze, dunne substantie. Hij past zich aan aan je eigen huidskleur en is daarom ook in slechts één teint verkrijgbaar.

Het is de bedoeling dat dit product je huid egaliseert en rode vlekjes camoufleert. Maar als ik eerlijk ben, vind ik dat de BB crème dat meer doet. Ik merk weinig van de werking van dit product. Het geeft een lichte glans en hydrateert prima, maar geeft verder weinig extra kleur of egalisatie.

Even Effect Skintone Corrector
Deze EE crème (Even Effect) verheldert bij pigmentvlekken (heb ik) en roodheid in het gezicht (heb ik). Ook belooft deze crème je huidstructuur te verbeteren en bevat het een SPF 30.

Hij is in twee tinten verkrijgbaar. 02 is wederom vrij donker, 01 is perfect. De crème smeert heel fijn uit en licht je huid als het ware op. Het product geeft echt een mooie natuurlijke glans!

Conclusie
Van deze drie crèmes vind ik persoonlijk de EE crème het fijnst. Hij smeert fijn uit, de kleur is goed, er zit een hoge factor in en het product doet wat hij belooft. Kortom: de perfecte zomermake-up! Alle drie de crèmes zijn onder andere verkrijgbaar bij parfumerie Douglas.

 

Deel deze blog: