Beautytip: zijden kussensloop

Hoe lyrisch kun je zijn over een zijden kussensloop? Ja dus, ben ik! Al twee jaar slaap ik met een zijden kussensloop van Silk Heaven. En geloof mij, als je dat eenmaal gewend bent dan wil je niet meer anders. Niet alleen omdat het oprecht lekkerder slaapt, maar ook omdat het goed is voor je huid en haar. Een goede beautytip! Ik vertel je meer over de voordelen en heb ook een leuke winactie voor je!

Pure zijde
Zijde is een 100% natuurlijk materiaal. Verwar het daarom niet met satijn want dat bestaat vaak voor 100% uit polyester. Silk Heaven heeft pure zijden kussenslopen, dekbedden, (hoes)lakens en accessoires. Allen verkrijgbaar in prachtige kleuren. Mooi in elke slaapkamer dus. Het ziet er luxe uit, net alsof je in een hotelkamer bent. En daar zijn we met z’n allen door bekende reden al heel lang niet geweest dus je slaapkamer oppimpen met een beetje luxegevoel kan geen kwaad 😊

Heerlijk zacht
Zoals ik al aangaf, slaapt een zijden kussensloop echt heel erg fijn. Heerlijk zacht! Dat verschil voel je echt heel goed met katoen. En je voelt het niet alleen, de wrijving met een katoenen kussensloop schijnt volgens dermatologen ook niet goed te zijn voor je huid. Zijde is veel gladder voor je huid en zorgt daarom voor minder wrijving. Daardoor ontstaan er minder slaapvouwen, waar het eerst blijvende rimpels uit ontstaan.  Echte zijde is een natuurproduct, opgebouwd uit strengen van proteïnen en aminozuren (eiwitten). Naast de gladheid die slaapvouwen helpt te voorkomen, heeft het een hydraterende werking en bevat het antioxidanten. Zijde is niet voor niks een geliefd anti-aging ingrediënt in cosmetica.

Goed voor je haar
Het meest populair is een zijden kussensloop omdat het goed en zacht is voor je haar. Het zorgt voor minder klitten en gespleten haarpunten. Je kapsel blijft gewoon beter in model. En zijde is ook nog eens antistatisch dus je wordt niet wakker als wc-borstel 😊

Scrunchie

Zijden scrunchie
Sinds kort heeft Silk Heaven ook zijden scrunchies. Ze staan niet alleen leuk in je haar maar zorgen er ook voor dat je geen gekke deuk in je haar hebt nadat je een paar uur een knot of staart hebt ingehad. Eerlijk gezegd verwachtte ik dat een zijden scrunchie zo uit mijn haar zou glijden, maar niks is minder waar. Hij blijft ook gewoon goed in mijn half lange haar zitten 😊

Zijden-scrunchie

Mijn ervaring
Sinds ik twee jaar terug de zijden kussensloop mocht uitproberen, wil ik dus niet meer anders. Ik vond het overdreven toen iemand eens zei ‘ik neem ‘m ook mee op vakantie’, maar nu snap ik het. Het slaapt gewoon echt lekkerder, voelt luxe aan en zo ziet het er ook uit. En daar houd ik als luxepoes wel van 😊 Bovendien vind ik het fijn dat ik geen vouwen meer in mijn gezicht heb ’s ochtends en m’n haar gewoon mooi zacht en glanzend is als ik wakker word (minder ontploft, geen pluizen of gekke kruinen).

Ik heb twee kussenslopen. Een grijze en roze. De grijze heb ik al dik twee jaar, was ik op 30 graden in de wasmachine (handwas) en blijft hartstikke mooi. Ik stop ‘m niet in de droogtrommel trouwens, maar laat ‘m gewoon drogen. Dat is het beste. Kortom: ik ben echt heel blij met de kussensloop.

Zijden-kussensloop-scrunchie

Winactie
In samenwerking met Silk Heaven- zijdendekbed.nl – mag ik één kussensloop met scrunchie weggeven. Super leuk! Dezelfde als die ik op de foto heb (Vintage Roze) of in een andere kleur (Goud of Maanlicht). Neem maar alvast een kijkje op de website en lees hieronder hoe je mee kunt doen met de winactie.

– Plaats een reactie onder mijn Instagram-post over de zijden kussensloop, zodat ik weet dat je meedoet met de winactie; en
– Doe dit uiterlijk voor 27 april 2021 om 23.00 uur.

Dat is alles! Op woensdag 28 april 2021 maak ik de winnaar bekend.

Deel deze blog: