Sleep Glycolic Medik8

Medik8 heeft een nieuw product: Sleep Glycolic. Een 10% glycolzuur thuispeeling die op een milde manier de dode huidcellen van je huid verwijdert, waardoor je huid er weer frisser en egaler uitziet. En dat allemaal terwijl je slaapt 😊

Sleep Glycolic is zoals gezegd een 10% glycolzuur peeling. Dat is een hoge concentratie glycolic acid, wat onder de groep fruizuren (ook wel AHA’s genoemd) valt. Effectief genoeg voor thuisgebruik. Het verwijdert -exfolieert- je dode huidcellen zodat je huid er weer frisser, egaler en gladder uitziet. Ook kan je huid beter vocht vasthouden en heeft het een positief effect op oppervlakkige pigmentvlekken.

Terwijl je slaapt
Je gebruikt het product twee à drie keer per week gedurende de nacht. Je huid herstelt zich ’s nachts veel intensiever dan overdag. Bovendien worden werkstoffen beter opgenomen. Een goed moment om Sleep Glycolic te gebruiken. Huidvernieuwing terwijl je slaapt. De peeling is voor ieder huidtype geschikt, behalve de hele gevoelige.

Gebruik
Het product heeft een dunne, witte substantie. Je brengt het ’s avonds aan op je gereinigde huid. Het is de eerste stap in je avondroutine na je reiniging. Daarna breng je je serum en nachtcrème eroverheen aan. Het gebruik van glycolzuur maakt je huid wel gevoeliger voor zonlicht, dus gebruik overdag minstens een SPF30. Maar dat is sowieso geen slecht idee in deze tijd van het jaar.

Mijn ervaring
Ik schreef al vaker blogs over Medik8. Ik ben namelijk erg fan van het merk omdat het gewoonweg doet wat het belooft en goede ingrediënten voor je huid bevat.  Het doet echt een stap meer dan de meeste andere huidverzorging door de werkzame ingrediënten. Ook de Sleep Glycolic is weer zo’n fijn product. Het enige is dat het mijn huid na gebruik wat droger maakt dus dat er echt een voedzame crème tegenover moet staan gedurende de nacht. Maar dan word je ook echt wakker met een frisse, gladde huid!

Zelf gebruik ik ook de Press & Glow van Medik8. Gebruik deze niet gelijktijdig met de Sleep Glycolic omdat het ook een exfoliërend product is en het ook zuren bevat. Zelf gebruik ik daarom twee keer per week de Sleep Glycolic en de rest van de dagen de Press & Glow.

PressandGlow

Over Medik8
Medik8 is een van oorsprong Engels merk dat wereldwijd verkocht wordt en zich sterk richt op huidverbetering. De producten van Medik8 bevatten hoogwaardige ingrediënten en sterk geconcentreerde werkstoffen. Medik8 wordt verkocht door dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Eerder al schreef ik meerdere reviews van Medik8 producten.

Op de website van Medik8 vind je meer informatie over de producten van Medik8, de webshop en salons van Medik8.

 

Deel deze blog: