Press & glow met Medik8

Het skincare merk Medik8 heeft weer een nieuw product: Press & Glow. Het is een hydraterende exfoliërende toner, die zorgt voor een frisse, stralende huid. Deze is ook nog eens zacht genoeg om tweemaal per dag aan te brengen. En super fijn! Ik vertel je er meer over.

Press & Glow is een hydraterende exfoliërende toner, boordevol PHA’s en enzymen. Nu ga ik even proberen om het goed aan je uit te leggen. PHA’s zijn polyhydroxyzuren. Ook wel ‘the next generation exfoliërende zuren’ genoemd, omdat ze ideaal zijn voor een gevoelige huid. PHA’s zijn cosmetische zuren die je huid glad maken, een mooie glow geven en fijne lijntjes doen verminderen. Ze zorgen er namelijk voor dat dode huidcelen makkelijker loslaten, waardoor je dus die frisse, stralende en gezonde huid krijgt.

PHA’s zijn milder, zachter en minder irriterend dan andere zuren voor je huid en tasten je huidbarrière niet aan. Daarmee is de Press & Glow van Medik8 ook geschikt voor de gevoelige huid en dagelijks gebruik. Zelfs tweemaal daags. Dat komt omdat het naast PHA’s ook vochtmagneten zoals gluconolacton bevat die water aantrekken. En het bevat aloë vera wat je huid kalmeert en verzacht. Genoeg les over de werking, hoe gebruik je het?

Gebruik
Je brengt de toner ’s ochtends en ’s avonds aan na het reinigen van je huid met een wattenschijfje. Even twee tot drie keer op de witte knop drukken en de toner komt al op je wattenschijfje. Vervolgens veeg je het over gezicht, hals en decolleté maar vermijd daarbij wel je ogen.

Refill
Om plastic afval te verminderen, is het pompje herbruikbaar. Als je Press & Glow toner leeg is, kun je de doorzichtige dop en het pompje bewaren en op de navulling gebruiken. Medik8 zorgt dus niet alleen goed voor je huid, maar denkt ook aan het milieu.

Mijn ervaring
Ik vind het een super fijn product. Vaak drogen exfoliërende producten je huid uit of maken mijn huid rood. Dit product niet. Ik heb ook echt het idee dat mijn huid ultra schoon is door dit product. Ook al reinig ik goed, er komt met de toner altijd nog vuil vanaf. Een perfect product voor mijn verdere gezichtsverzorging en om m’n huid stralend de winter door te brengen!

Over Medik8
Medik8 is een van oorsprong Engels merk dat wereldwijd verkocht wordt en zich sterk richt op huidverbetering. De producten van Medik8 bevatten hoogwaardige ingrediënten en sterk geconcentreerde werkstoffen. Medik8 wordt verkocht door dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Eerder al schreef ik meerdere reviews van Medik8 producten.

Op de website van Medik8 vind je meer informatie over de producten van Medik8, de webshop en salons van Medik8.

Deel deze blog: