Voorkom een miskoop tijdens de uitverkoop (tips!)

Kort geleden kreeg ik de vraag hoe je een miskoop voorkomt in deze tijd van de uitverkoop. De uitverkoop is namelijk hartstikke verleidelijk om je slag te slaan. Maar ik had voorheen ook vaak juist dan de miskopen die het hele jaar m’n kast niet uitkwamen omdat ik eigenlijk niet wist hoe ze te combineren bijvoorbeeld. Ik deel vandaag mijn tips met je om miskopen tijdens de uitverkoop te voorkomen.

 1. Wees er snel bij
  In de vroege uitverkoop -met 30% korting bijvoorbeeld- zitten vaak nog de leukste items. De keuze is dan nog volop omdat mensen toch vaak wachten totdat het minstens 50% korting is.
 2. Ken je adresjes!
  Schrijf je in voor nieuwsbrieven van fijne (online) boetieks. Dan weet je precies wanneer de sale start en kun je gelijk lekker loeren en 10x je mandje vol gooien voordat je het echt koopt 😊 De sites waar ik graag shop en goede pareltjes in de uitverkoop zijn: Bijenkorf, Orangebag, Rubia boutique, Ruys, Perfectlybasics, Keepitsecretstore, Little Soho, Bylotte. Die verkopen super mooie kleding. Heel fijn om in de uitverkoop een mooi item te scoren waar je anders misschien het niet voor over hebt. Vergeet ook onze zuiderburen niet! Op 1 januari start daar gelijk goed de sale met 50%. Voor wie wil, heb ik ook nog leuke adresjes. Stuur mij maar een pb 😊
 3. Koop wat je voor de uitverkoop ook al wilde kopen
  Had je bij je favoriete (online) boetiek een item gezien maar vond je het al die tijd te prijzig? Koop het in de uitverkoop! Dan weet je zeker dat je er ook echt blij mee bent en het vast en zeker draagt! Zo kocht ik vorige week een super leuk jurkje bij Juul. Ik wilde ‘m al langer en nu was ie voor de helft. Daar ga ik vast en zeker plezier van hebben!

 1. Koop mooie, tijdloze basics
  Met een mooi, tijdloos item als een blazer, leer jack of leren broek bijvoorbeeld zit je nooit fout. Dat blijft mooi en je kunt het met alles combineren. En het is gelijk je kans om echt leer te kopen, want dat is nog altijd 100x mooier dan nep! Een mooie zwarte blazer is ook zo’n tijdloos item. Nooit weg!
 2. Mis je nog iets?
  Mis je nog iets in de kast om een look compleet te maken? Of kun je nog een winterjas of mooie trui gebruiken? Winterjassen zijn altijd een flinke uitgave. Harstikke goed om die juist in de uitverkoop te kopen. De winter is nog lang en anders heb je ‘m voor volgend jaar. Ik kan nog wel een mooie wintertrui bijvoorbeeld gebruiken dus ik wacht totdat ik een leuke tegenkom. Als ’t niet te duur is in de sale dan kun je best een trendy item kopen, anders zou ik voor een wat tijdlozer model gaan. Je weet niet of volgend jaar winter de pofmouw bijvoorbeeld weer ‘in’ is.

 1. Kun je er iets meer richting het volgende seizoen?
  Kijk alvast wat voor kleuren er het volgende seizoen trendy worden. In het voorjaar gaan we veel lila en roze zien bijvoorbeeld. Zie je nu een leuk item in die kleur, dan weet je zeker dat je ‘m langer kunt doordragen en toch helemaal hip bent in het voorjaar.
 2. Buitenkansje
  Soms heb je weleens van die items, zoals schoenen of tassen, die aan het eind van de uitverkoop opeens echt voor een leuke prijs (-70%) weggaan. Liefde op het eerste gezicht? Gewoon doen! Buitenkansjes moet je niet laten schieten. Had je dat ook maar niet gedaan met je buurjongen toen je 16 jaar was 😊 Zonder gekheid, sommige merken zijn niet zo scheutig met de uitverkoop. Dus vind je toch iets van dat merk met een flinke sale dan is het super leuk om je slag te slaan! Zo zag ik een super mooie tas van Golden Goose. Dat merk prijst bijna nooit af, dus ik denk dat ik ‘m mijzelf cadeau doe 😊

Hopelijk kun je iets met deze tips en kun je het rijtje even langslopen of je sale-item ook echt iets toevoegt voor je garderobe.

 

Deel deze blog: