Beste tip: Paulys Atelier

Zo op de valreep van het jaar heb ik nog een goeie tip voor je: Paulys Atelier. Unieke sieraden en tassen met een vintage twist. Vooral te vinden in hippe boetieks in België, maar gelukkig sinds kort ook in Nederland.  De ontwerpster is nog maar 15 jaar. En dan nu al van die mooie, smaakvolle items maken. Dat belooft wat! Vandaag deel ik meer over deze topper met je.

Het ontwerpen van sieraden zit de 15-jarige Pauly Dols uit Antwerpen (België) al vroeg in het bloed. Op haar 9e maakte ze al armbandjes en verkocht deze op het strand. En haar creaties werden elk jaar beter en beter. Corona bleek drie jaar terug voor Pauly een kans om haar werk te ‘professionaliseren’. Pauly: ‘Ik startte met de verkoop van armbanden en kettingen via Instagram. Ik kreeg meer en meer ideeën en begon zo uit te breiden. Sinds 2 jaar verkoop ik mijn sieraden ook in winkels.’

Uniek
Mijn eerste kennismaking met Paulys sieraden en tassen was bij 2Soeurs in Brasschaat. Niet de minste boetiek om met je spullen te liggen! De items van Pauly liepen direct als een speer. Wat ik er zelf zo tof aan vind? De leuke stoffen gecombineerd met vintage broches. Zowel voor armbanden als clutches.

Inspiratie
Inspiratie voor haar tassen en clutches haalt Pauly uit de reizen die ze met haar ouders maakte. ‘Door inspiratie uit verschillende culturen -de ambachtelijke schoonheden en de prachtige details van ieder stukje stof, bedel of natuursteen- begon ik zelf unieke creaties te maken. Niemand heeft mij ooit echt geleerd hoe ik iets moet maken. Dat zoek ik allemaal zelf uit. Mijn materialen komen van over de hele wereld. Overal waar ik kom, neem ik unieke stuks mee. De meeste broches zijn vintage. Unieke stuks waardoor elke clutch zijn eigenheid heeft en niet iedereen met exact hetzelfde rondloopt.’

Uniek
De stoffen zijn soms een vleugje retro, maar allemaal even leuk. Zeker met het unieke vintage stuk erop. Ook de bedelarmbanden zijn allemaal unique pieces omdat Pauly van elk bedeltje vaak maar een enkele stuk heeft.

Op haar plannen voor de toekomst heeft Pauly nog geen antwoord. ‘Architectuur boeit mij ook enorm.’ Maar voorlopig kunnen wij dus nog fijn genieten van al haar mooie ontwerpen!

Verkooppunten
Binnenkort krijgt Pauly een eigen website waar we haar spullen kunnen kopen en bekijken. Tot die tijd vind je haar items bij winkels als Baby beluga, 2sœur, Mòmo, Enes, Jules & co in België en bij Goudsteen concept store in Nederland. Bekijk snel haar Instagram-account (@paulys.atelier).

Deel deze blog: