Blogbirthday: Pearls and Stripes bestaat 5 jaar!

Vandaag bestaat mijn blog Pearls and Stripes 5 jaar! Een dikke hoera en pluim voor mijzelf. Maar ook natuurlijk een grote dankjewel voor jou als volger. De komende dagen staan dan ook in het teken van super toffe winacties via social media. En in deze blog blik ik met je terug op 5 jaar bloggen.

Heel vaak krijg ik de vraag of mijn blog mijn baan is. Nee, was het maar waar! Het is maar ‘gewoon’ een hobby. Ik werk namelijk (deeltijd) als communicatieadviseur bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in Dordrecht. Maar, ik besteed wel erg veel tijd aan mijn hobby ? En volgens mijn vriend is het al lang geen hobby meer.

Hoe het begon 
Voor wie het verhaal nog niet kent waarom ik ooit met m’n blog startte, neem ik je even mee naar ruim 5 jaar terug. Ik werkte als communicatieadviseur bij de Politie Eenheid Rotterdam en besloot tijdens mijn zwangerschapsverlof mijn baan op te zeggen. Tijd voor iets nieuws. Met een mooie afvloeiregeling kon ik eruit en kon ik bijna twee jaar thuis zijn. Fantastisch natuurlijk als kersverse moeder. Ik besloot om die tijd ook in mijzelf te investeren met een opleiding marketingcommunicatie, een cursus Personal Styling bij de Styleschool Bydanie en ik startte een blog omdat ik altijd al een passie voor schrijven had.

Ik zie mij nog zitten 5 jaar terug tijdens een vakantie op Terschelling met allemaal boekjes over bloggen (ja, die waren er toen).  Ik had namelijk geen flauw benul hoe zoiets werkte, een blog.  Facebook en Instagram had ik namelijk ook niet. De onderwerpen waren geen probleem, want ik had altijd al enorme interesse in mode, beauty en accessoires. Ik pakte ’t serieus aan en liet een website met eigen logo maken. Een naam voor m’n blog vond ik nog hartstikke lastig! Het werd Pearls & Stripes omdat ik altijd dol ben op streepjes en op zoek wilde naar de pareltjes die er in het grote aanbod aan merken en producten zijn.

En toen ging m’n site live! Terwijl ik op m’n fietsje naar de stad ging voor een wijntje, kreeg ik een appje van de websitebouwer. ‘Je bent live’. Yes! M’n eerste blog vergeet ik natuurlijk niet, over sneakers van Wooden. Wat een werk had ik aan het maken van die foto. Inmiddels zijn we 549 blogs en heel wat samenwerkingen verder.

Dicht bij mijzelf blijven
Wat mij ook veel gevraagd wordt, is of ik alles krijg of dat ik voor mijn blogs betaald krijg. Nee, ik krijg er niet voor betaald. Bloggen is vaak op basis van barteren. Je krijgt producten, sieraden of kleding in ruil voor een blog en/ of foto op social media. Daarbij wil ik gelijk aangeven dat ik echt niet over alles schrijf wat ik krijg. Voorwaarde voor mij is dat ik het echt leuk vind, het bij mij past en ik erin geloof of achter sta. Anders schrijf ik er niet over of lees je eerlijk mijn mening terug. Ik probeer daarin zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven.  Ik vind het ook echt heel stom dat bepaalde grote bloggers of BN’ers een verlengde van een merk geworden zijn en klakkeloos hetzelfde persbericht, wat ik ook krijg, overnemen. Het is niet meer authentiek. Dat hoop ik nog wel te zijn. Ik investeer best veel tijd in m’n teksten, interviews en foto’s.

Ook steeds meer persoonlijker 
De laatste jaren ben ik ook steeds meer persoonlijk gaan delen. Ook toen het helemaal niet goed ging in mijn privéleven. Dat heeft mij zoveel lieve reacties opgeleverd en deed mij vaak heel goed. Bijzonder, want ik heb er lang over nagedacht of ik dat wel moest doen. Maar uiteindelijk volg je natuurlijk mij als persoon. Dat zorgde er ook voor dat ik zelf meer op de foto ging. Het laatste half jaar voelt het voor mij zelfs alsof je met mij ‘wordt doodgegooid’. Haha. Zo niks voor mij. Ik ben kei onzeker en vind mijzelf echt totaal niet leuk op foto’s. Maar het aantal volgers op Instagram steeg er door, dus blijkbaar vinden anderen het wel leuk.

Die foto’s worden meestal gemaakt door mijn vriend Carlo. Hoe hij het vindt om een vriendin te hebben die blogt, konden jullie eerder al eens lezen. Maar op de vraag hoe hij het vindt om mij op de foto te zetten, slaakt hij een diepe zucht. Ik ben kritisch op mijzelf en hij is heel gemakzuchtig. Geen goede combi dus. Inmiddels weet hij een beetje wat ik wil en hoe de camera werkt, maar in het begin stond ik er gerust zonder voorhoofd of met dichte ogen op. Je begrijpt, het is gewoon keihard werken voor die man en ik dril hem ? Soms zou je eens de ‘making off’ moeten zien. Met een kind wat gilt ‘mama, moet je nou alwéér foto’s maken’ en een ander kind wat krijsend in de box zit. Maar hé, alles voor de volgers ?

Ups, downs en door!
Een jaar geleden dacht ik er echt over om te stoppen met bloggen. Want, ga er maar eens aan staan om 5 jaar lang gemiddeld één à twee keer per week een onderwerp voor je blog te verzinnen als je ook nog je werk en een gezin hebt. Kantelpunt was echter de coronacrisis. Gek genoeg gaf die periode mij nieuwe energie. De mode, beauty en accessoire branches hadden het zwaar. En ik kon het niet zomaar laten gebeuren dat mijn favo winkels en merken kapot gingen. Dus besloot ik over hen te bloggen, met hun items op de foto te gaan en leuke samenwerkingen met hen aan te gaan. Ik heb er zoveel leuke nieuwe contacten door opgedaan! Zo kon ik hen een beetje helpen, maar ik had er zelf ook leuke momenten door in een voor iedereen vervelende periode.

Een dankjewel voor jou! 
Wat de toekomst mij met m’n blog brengt, geen idee. Misschien een andere naam of layout want ik vraag mij af of het nog bij mij past. Ik denk weleens aan gastbloggers of de mogelijkheid om via mijn site ook items aan te schaffen. Vintage items of juist de items die ik aanprijs in m’n blog. Of ik bied via mijn site ook contentcreatie aan voor andere bedrijven in de mode, beauty of accessoires. Het zijn zomaar wat ideeën. Voor nu blijf ik vooral doorgaan met waar ik energie van krijg. En dat is ook vooral van jullie leuke reacties. Blijf daar mee doorgaan en heel hartelijk dankjewel dat je mij volgt.

Mensen noemen, betekent wellicht ook dat ik mensen vergeet of tekort doe. Dus dat doe ik niet. Maar er zijn mensen die een extra dankjewel verdienen omdat ze mij echt al vanaf het begin volgen of echt al m’n blogs lezen omdat ze m’n vriendinnen, moeder, schoonmoeder of vriend zijn ?Voor jullie: een dikke dankjewel!

Deel deze blog: