Get inspired by Trendjuwelier Bemelmans

Via Instagram ontdekte ik de supertoffe stijl van de tweelingzussen Vera en Sylvia. Zij mixen verschillende merken en stijlen sieraden door elkaar tot een jaloersmakende combi. Van toffe ear-en neckparty’s tot aan ringencombi’s van zilver met goud. Zij maken gewoon zelf de trend en hebben niet voor niks hun eigen trendjuwelier Bemelmans in Sittard. Heel inspirerend en nét even anders! Ik ging met ze in gesprek én bij ze op bezoek. Lees er snel meer over!

Trendjuwelier Bemelmans is al járen een begrip in Sittard en omstreken! Vera: “Onze opa en oma startten ruim 70 jaar gelden de juwelier in Geleen. Onze ouders namen later de winkel over en verhuisden naar Sittard. Daar zitten we nu ruim 20 jaar. Mijn tweelingzus Sylvia en ik werken al sinds ons 15e jaar in de winkel. Eerst als bijbaantje en sinds 3 jaar is de winkel van onszelf. We houden van trends en leuke dingen en hebben de winkel inmiddels veranderd naar onze eigen smaak.”

Een begrip in de regio
Het interieur en de collectie veranderden ze, maar de naam niet. “De naam Bemelmans is zo’n begrip in de regio dat we het alleen veranderd hebben in trendjuwelier, omdat dat wat meer bij ons past. We kopen alleen in wat we zelf leuk vinden en vinden het leuk om verschillende stijlen door elkaar te dragen. Dan maak je zelf een statement. We proberen zelf een trend te zetten als we enthousiast zijn over een bepaald merk of stijl. Het Italiaanse merk Nomination is bijvoorbeeld 15 jaar ‘weggeweest’ en sinds kort weer terug. Ik merk dat het weer helemaal hip is als wij het veel dragen.”

Exclusief bij Bemelmans
Eerst volgde ik de meiden alleen op Instagram, maar vorige week bracht ik ook een bezoekje aan de winkel en kon ik met eigen ogen alle leuke sieraden zien! Vera en Sylvia verkopen al jaren het merk Anna + Nina en zijn één van de weinige winkels in Nederland met de collectie 14k gouden sieraden. De vintage inspired ringen daarvan vind ik echt te gek! Ook zijn ze één van de weinige verkooppunten die de sieraden van Femme des Fleur verkopen en van het Griekse Mathe Jewellery. Dat laatste merk vind ik helemaal te gek trouwens! Het is lekker vrolijk en weer eens wat anders. Vera vertelt: “De sieraden zijn een combinatie van uitgesproken, statement en kleur. De kettingen en armbanden hebben veel dikke parels en zijn een superleuke combi met chunky chains (schakelkettingen en -armbanden). Juist het stoere van de schakels combineren met de parels past bij onze stijl.”

Grote oorbellen mixen
Vera en Sylvia mixen diverse oorbellen met elkaar. Ik vind het echt te gek! Vaak gedurfd, ongewoon en veel. “Anna + Nina hebben een nieuwe collectie; Disco Jungle. Van alleen de naam al worden we enthousiast. Er zitten vrij grote oorbellen in de collectie, zoals bijvoorbeeld de oorbellen met grote kruisen (de Funky Disco Dangles). Veel vrouwen zijn gewend om grote oorbellen alleen te dragen, maar wij mixen ze juist met studs en earcuffs. Wij vinden dat dat gewoon kan.”

Vingers en oren te kort
“We zijn elke keer weer super enthousiast en hyper van onze collectie en kopen dus alles in wat we zelf leuk vinden. We hebben eigenlijk te weinig vingers en oren om alles te dragen. Ik heb zelf 8 oorgaatjes, zodat ik lekker veel oorbellen door elkaar kan dragen. Je moet ervan houden en durven. Maar wij doen al ons hele leven wat we zelf leuk vinden. Of het nou om onze kleding, sieraden of haar gaat. We doen het gewoon. En we vinden ook dat als je iets leuk vindt, je het gewoon moet doen.”

Het Bemelmans-virus
Vera en Sylvia hebben mij aangestoken met het ‘Bemelmans-virus’. Ik heb al 5 gaatjes in m’n oren dus ik ben al goed op weg om er leuke earparty’s mee te maken. De meiden hebben mij al uit m’n comfortzone gehaald en er prijken al super toffe grote oorringen van Eline Rosina in m’n oren. En ik ben niet de enige die overstag ging. “Sinds december draag ik een bril. Ik was bang dat het allemaal een beetje teveel zou worden met al die sieraden erbij. Maar het staat juist heel leuk. Er komen nu vrouwen onze winkel binnen die hetzelfde als ik dachten en het idee hebben dat ze met een bril juist voorzichtig moeten zijn. Maar als ze het bij mij zien, zijn ze snel van dat idee af. Dat is hetzelfde als met oorgaatjes. Klanten beginnen vaak voorzichtig en dan komen ze steeds weer terug voor een nieuw gaatje erbij.”

Retro modellen horloges
Bij Vera en Sylvia kun je ook terecht voor leuke horloges van de merken Cluse, Rosefield en Casio. “De Casio retro modellen zijn weer helemaal in. Je ziet nu weer veel vierkante horloges met een grofgeschakelde band. We combineren ze met meerdere armbanden.”

Karma en Mimi et Toi
Ik raak eigenlijk niet uitgesproken met Vera over hun toffe collectie. “Karma is ook een heel leuk merk met een grote collectie leuk geprijsde sieraden. Het merk gaat echt mee met de laatste trends. Als je veel wilt wisselen, is dit een leuk merk. Mimi et Toi is ook een top merk wat we al jaren verkopen. De sieraden blijven hartstikke goed. Mijn zus en ik hebben armbanden die we al 5 à 6 jaar hebben en je ziet er niks van qua verkleuring. In de collectie zitten nu heel veel leuke ringen en de grof geschakelde ketting met parel is ook heel tof. Het leuke aan het merk is dat eigenaresse Mimi ook echt een eigen stijl heeft. Ze speelt niet zozeer in op trends, maar maakt zelf de trend. Ze doet wat ze wil en dat past bij ons.”

Just Franky
Ook de 14k gouden sieraden van Just Franky hebben de meiden in hun collectie. “Het fijne van dit merk is dat je het kunt personaliseren met 14k gouden bedels. Van hartje, lettertje tot kubus. Ik draag bijvoorbeeld zelf 5 verschillende armbandjes met zijden koortje. Mijn zus en ik dragen ze zelfs naar het strand en in de zee. We moeten alleen de koortjes weleens vervangen, maar het goud blijft altijd heel mooi.”

Maak je eigen regels
“Onze stijl is om veel ringen te dragen. We stoppen onze vingers vol. We combineren heel vaak goud met zilver. Veel vrouwen denken vaak dat je één kleur moet dragen. Goud óf zilver. Maar wie heeft die regel bepaald? Draag wat je wilt en maak je eigen regels. Achter ringen zit vaak een verhaal. Het is juist mooi als je die persoonlijke verhalen met je meedraagt.”

Made by Vera
Ook heeft Vera al een paar jaar een eigen sieradenlabel, Made by Vera. “Ik vind het heerlijk om met hamer, zaag en vlam bezig te zijn. Om achter m’n werkblad te kruipen, m’n hoofd leeg te maken en creatief bezig te zijn. Mijn sieraden zijn krachtig, stijlvol en stoer. Ik houd van het strakke en cleane, en oorbellen in dezelfde stijl.”  De sieraden zijn echt hartstikke tof en in zilver en 14k goud. Ik ben al de trotse bezitter van een oorbel ?

Heb ik je al overtuigd van de toffe stijl van Vera en Sylvia? Laat je inspireren door deze super leuke, gezellige meiden en bekijk hun Instagram. Ze hebben sinds 4 maanden ook een eigen webshop, mocht Sittard net wat te ver weg voor je zijn.

Deel deze blog: