Boost je huid met Clarins!

Niet alleen wat kleding betreft houd ik van mixen en matchen, ook met mijn huidverzorging! En dat kan met de fijne boosters van Clarins. Voor als je huid wel wat extra’s kan gebruiken. Deze boosters meng je met je gezichtscrème of masker. Je mag ze niet puur gebruiken. Drie tot vijf druppels mengen met je crème is genoeg. Afhankelijk van de behoefte van je huid, gebruik je een booster bijvoorbeeld een week tot een maand.

De boosters zitten in een klein flesje van 15 ml. Als je op de onderkant van het flesje drukt, komt er een druppel uit. Super handig! Persoonlijk vind ik drie druppels door mijn dag-of nachtcrème wel genoeg. Het is namelijk een dunne substantie, een soort olie, waardoor je crème iets dunner wordt en royaler uitsmeert. De geur van de boosters is trouwens vrij neutraal.

En dan rest nog de vraag: welke kies je?

Booster Energy
Veel stress, slapeloze nachten of een hectische tijd? Dan kan je huid wel de Energy Booster gebruiken. Ingrediënten als gingseng (geeft energie), tarwekiemolie (huidherstellend) laat de tekenen van vermoeidheid verdwijnen en geeft je vale huid een stralende teint.

Booster Detox
Deze booster is ideaal voor als je een nacht flink hebt doorgehaald, je te buiten bent gegaan aan junkfood of weer eens ouderwets een pakje sigaretten hebt weggerookt. Dankzij ingrediënten als groene koffie (ontgiftend en beschermend tegen vrije radicalen), glycerin (hydratatie) en avena sativa (kalmerend) krijg je met deze booster weer een fris en stralend huidje!

Booster Repair
De booster bevat ingrediënten als glycerin (hydratatie), mimosa tenuiflora (herstellend), panthenol (vochtinbrengend en herstellend) en allantoïne (kalmerend). Een fijne booster voor als je huid deze zomer veel in aanraking is geweest met zon en chloor. Hij versterkt je huid en laat roodheid verdwijnen. Panthenol is ook goed bij wondgenezing en herstel van de huid. Dat maakt deze booster ook geschikt voor wie weleens een botoxprikje haalt of laserbehandeling ondergaat.

Mijn favoriet? De blauwe booster, Booster Repair. Als ik ’s ochtends wakker word, heb ik echt het idee dat deze booster iets voor mijn huid heeft gedaan. Een goede tweede is de Booster Detox. Zodra ik die op mijn gezicht smeer, krijg ik een stralende huid! In de oranje booster zitten wat ingrediënten die minder goed zijn voor je huid (propylene glycol, buytylene glycol en phenoxythanol). Dus die vind ik het minste.

De boosters zijn onder andere te koop bij Parfumerie Douglas.

Deel deze blog: