Brand to love: Monoki

Bij de Bydanie Vintage store in Amsterdam ontdekte ik het geweldige merk Monoki. Achter dit Franse merk zit de artistieke, spirituele én knappe ontwerpster Diane Goldstein.

Monoki staat vooral bekend om de kleurrijke kimono’s. Ontwerpster Diane Goldstein koopt karate jasjes in en laat deze een speciale washing en verfbad geven in Los Angeles. Daarna worden ze met de hand geborduurd. De spirituele Diane laat alle handgemaakte kimono’s zegenen door een sjamaan in Californië voor bescherming én ze hecht een tarot kaart aan elke kimono met betekenis en voor ‘good vibes’! Allemaal unieke stuks dus. “Ik heb de eerste modellen gemaakt voor de lol en ze waren een groot succes onder mijn kennissen, dus nu bied ik ze aan aan boetieks,” aldus Diane.

De artistieke en spirituele Diane ontwerpt daarnaast ook fantastische kettingen, waarvan ik dit prachtige exemplaar heb. Ook hiervoor geldt; er is er geen één hetzelfde. Haar voorliefde voor spiritualiteit zie je ook terug in haar t-shirts en sweaters. De Astro en Pallas t-shirts zijn mijn favoriet. Ik wil er dolgraag één. Ik twijfel nog ernstig welke ik ga bestellen. Maar ja, misschien is kiezen wel zwaar overrated en moet ik ze maar gewoon allebei kopen ?

Je shopt de items van Monoki via hun website of de Bydanie Vintage Store.

Deel deze blog: