Chanel Les Automnales 2015

Een paar keer per jaar brengt Chanel een fantastisch mooie make-up collectie uit. Zo ook voor dit najaar. Het kleurenpallet is prachtig, afgestemd op de herfsttinten: groen, koper, brons, kaki. Het gaat bij deze look vooral om het creëren van licht en schaduw. Beauty advisor Frans Idzes van parfumerie Douglas in Roosendaal maakte mij op met deze make-up.

Een goede basis
Voor de basis gebruikte Frans eerst wat andere producten. Op mijn gezicht kreeg ik Skin Caviar Concealer Foundation SPF 15 van La Prairie (kleur: Honey beige). Daar wordt een vrouw blij van! Het is een foundation en concealer in één. Het geeft je huid een natuurlijke, glanzende uitstraling. Echt een top product! Over mijn hele gezicht kreeg ik daarna Terracotta light bronzing poeder van Guerlain (nr 03 brunettes). Het zijn vijf verschillende tinten in één doosje. Zorgt net voor die zonnige gloed op je gezicht. Op mijn wangen kreeg ik de rouge van Chanel (260-Alezane). Vitamine C uit een doosje, waardoor je van die lekkere gezonde blosjes op je wangen krijgt 🙂

Dan mijn ogen. Op mijn ooglid bracht Frans Photo finish lid primer van Smashbox aan. Dit product is bedoeld om de kleurpigmenten van je oogschaduw beter tot zijn recht te laten komen.

Chanel make-up
Op mijn ogen kreeg ik de prachtige oogschaduw Les 4 ombres (254-Tissé D’automne). Vier prachtige kleuren, die je werkelijk bij elke outfit kunt dragen. In de najaarscollectie van Chanel zit ook nog een andere oogschaduw: Les 5 ombres (Entrelacs). Dit zijn meer bruintinten. Ook erg mooi.

Op mijn wimpers werd Le Volume de Chanel mascara aangebracht. Als je nog een mascara zoekt, koop deze! Ik gebruikte sowieso al deze mascara in het zwart. Het geeft echt enorm veel volume aan je wimpers. Echt een top product! De limited edition uit de herfstcollectie is donkerbruin. Staat net wat natuurlijker voor overdag. Tegen zowel de wimperrand boven als onder gebruikte Frans het waterproof oogpotlood Stylo Yeux (nr 919).

Tot slot nog de lippen. Normaal gesproken draag ik altijd nude-tinten. Maar bij mijn groene outfit vond Frans het mooier om mijn lippen te laten knallen. Eerst lipstick Rouge Allure Velvet (nr 51) en daar overheen als finishing touch de lipgloss Lèvres Scintillantes (nr 212).

De reacties
Mijn huid en oogmake-up vond ik prachtig en zou ik zo aan willen schaffen. Aan de rode lipstick moet ik zelf nog wat wennen. Bij thuiskomst zaten er twee mij appelig aan te kijken. Mijn vriend zei als reactie op de rode lipstick: “Oei, dat gaat je volgers kosten”. En mijn 10-maanden oude zoontje reageerde net als het kindje uit de Unox-reclame met Jan Veen: “Mama? Mama!”

Laat je ook eens opmaken bij parfumerie Douglas. Je moet van te voren wel even bellen voor een afspraak. Het is echt leuk om eens te doen als je goed make-up advies wilt of er mooi uit wilt zien voor een feestje.

Deel deze blog: