De holistische visie op schoonheid van Premium Beauty Group

De samenhang tussen skincare, slaap en voeding. Daar draait het allemaal om bij Premium Beauty Group, in Nederland het bedrijf achter het skincare merk Clephar dermatocosmetica. Deze benadering resulteert in nieuwe producten waar ik heel enthousiast over ben geraakt dankzij directeur Jean-Paul Goossens, zoals natuur slaapkussens, room & kussensprays en voedingssupplementen. “De holistische benadering van beauty, gezondheid en welzijn maakt ons uniek in de beautybranche.” Tijd om je meer te vertellen!

Clephar dermatocosmetica is een heel mooi merk skin-en bodycare dat zijn oorsprong vindt in de apotheek van de familie Cleeren in België. Dermatocosmetica hebben farmaceutische eigenschappen en zijn intensief huidverbeterend. Voor elk huidprobleem biedt Clephar een oplossing, van anti-aging tot huidproblemen als pigmentatie, rosacea, acne en oncologische huidzorg.

Holistische benadering
Maar je kunt nog zulke goede crèmes smeren, verschillende factoren kunnen een negatieve weerslag hebben op je huid. Jean-Paul Goossens benadert schoonheid dan ook op holistische wijze: “Het basisprincipe voor een mooie huid is wat mij betreft skincare, in de vorm van goede, hoogwaardige thuisproducten, aangevuld met een salon-behandeling gericht op huidverbetering en well-being. Maar daarnaast zijn ook voeding en nachtrust van belang.” Uit Zweeds onderzoek blijkt namelijk dat mensen die weinig slapen als minder aantrekkelijk en gezond worden gezien.

“Maar een goede nachtrust is niet alleen van belang voor een mooie huid”, vervolgt Jean-Paul, “je komt er ook door tot rust en daarmee komt het zowel je lichamelijke (huid) als ook mentale gezondheid ten goede. Tot slot heeft ook voeding een zeer grote invloed op je lichamelijke en dus huid-gezondheid. Het positieve effect van goede voeding aangevuld met doeltreffende supplementen en een gezonde leefstijl zie je niet alleen terug in je huid, maar in je hele lichaam.”

Himmelgrün
Zelf zoekt Jean-Paul de rust en ontspanning vaak in de bergen van Oostenrijk. Het was tijdens één van die reizen dat hij kennismaakte met natuurlijke slaapkussens en visie van het bedrijf Himmelgrün van het echtpaar Alex en Waltraud en hun zonen Pascal en Phillip. Jean-Paul en zijn partner Robert kopen zo’n kussen en worden enorm enthousiast. Ze slapen niet alleen beter, ook het inslapen gaat makkelijk en ze worden uitgeruster en vitaler wakker. Als Jean-Paul na een forse bergbeklimming nog een kussen gaat kopen en in gesprek raakt, weet hij het zeker: hier sta ik helemaal achter, dit past zo bij ons, dit wil ik ook! Voor hij het weet, is hun samenwerking een feit en is Premium Beauty Group de exclusieve importeur voor alle producten van Himmelgrün in Nederland en België.

Negen doelgerichte kussens
Maar nu wil jij natuurlijk ook weleens weten wat een natuur slaapkussen is. En waarom ik er inmiddels net zo lyrisch over ben als Jean-Paul. De natuur slaapkussens zijn er in negen doelgerichte uitvoeringen. Denk aan een migraine kussen, een immuun booster kussen, een rustgevend kussen, energie gevend kussen, verkoelend kussen (ideaal voor bijvoorbeeld couperose) en dergelijke.

Jean-Paul: “Himmelgrün is duurzaam van A tot Z. De kussens worden puur natuurlijk geproduceerd met enkel lokale ingrediënten. Ze worden in 100% plasticvrije graspapierendozen verzonden. De verkoopverpakkingen zijn van graspapier. De ontwikkeling, productie en verzending van Oostenrijk is Co2 positief en voor elk verkocht product wordt bijgedragen aan het planten van bomen en andere sociale- en natuurprojecten. Bij elkaar opgeteld maakt dat Himmelgrün uniek en vooral ook super leuk en inspirerend om mee samen te werken.”

Mijn ervaring
Helaas heb ik zelf al geruime tijd te maken met een slaaptekort doordat ons tweejarig zoontje Vic heel slecht slaapt. Ik spreek dus uit ervaring als ik zeg wat dit niet alleen met mijn hele gestel maar ook zichtbaar met mijn huid doet. Het 7 Kruiden Relax kruiden slaapkussen was voor mij een welkome verrassing. Ik vind het heerlijk slapen. Het vormt zich naar je hoofd, slaapt super fijn en als ik op mijn zij lig, ruik ik subtiel de geur van de kruiden. De kussens ruiken heerlijk, maar de geur is niet overheersend en is niet doelbepalend. Aan elk kussen zit een kaartje met daarop een overzicht met welke kruiden het gevuld is. Persoonlijk vind ik de prijs (79,95 euro inclusief kussensloop) meevallen voor een goed kussen dat drie jaar meegaat. De kussens gebruik je net als andere kussens: regelmatig opschudden en luchten is voldoende.

Naast de kussens zijn inmiddels ook room-en kussensprays en een lijn met voedingssupplementen ontwikkeld. Een 100 procent natuurlijke lijn, genaamd Dazu. Volledig vegan, glutenvrij, suikervrij en vrij van plastic en tevens zeer werkzaam en hoogwaardig qua ingrediënten. De verpakking lijkt op een klassieke apothekerspot. Het glas is gerecycled, het etiket van graspapier en de dop is van kurk. Ook dit product is volledig biologisch afbreekbaar.

Meer informatie en ook eens proberen? 
Vanaf nu kun je bij geselecteerde schoonheidssalons van Clephar in Nederland terecht. Zij kunnen op basis van je gezondheid, huiddoel en wat je mist tijdens je slaap een passend advies geven over welk kussen, voedingssupplement en skincare regime voor jou geschikt is.

 

 

Deel deze blog: