Detox challenge: gehaald of gefaald?

Ik heb het gehaald! 9 dagen lang detoxen. Waarom ik het deed? Ik wilde mijn lichaam reinigen, minder suikers eten en mij fitter en energieker voelen. Mission accomplished! En prettige bijkomstigheid: ik ben 2,5 kilo afgevallen. Ik weeg nu 58,5 kilo en dat weeg ik al niet meer sinds Milli Vanilli nog een hit had.

Het viel niet altijd mee. Vooral in het weekend had ik het ‘zwaar’. Dan had ik enorme zin in een gebakje bij de koffie, een wijntje eind van de middag en chocolade bij de thee. Niet alleen ik had het zwaar, mijn vriend ook: “Wat ben ik toch blij dat jij normaal gesproken wel drinkt, want wat is dit ongezellig!”.

Wat ik het meest miste tijdens het detoxen? Koffie en chocolade. Zoveel koffie drink ik nog geen eens. Maar in de ochtend zijn twee koppen koffie toch wel een must. Net zoals ’s avonds thee met chocolade.

Ik ben erachter dat ik fruit toch eigenlijk best wel lekker vind 🙂 Heel slecht, maar dat at ik bijna nooit. Vanaf nu dus wel. En ik kan makkelijk zonder brood. Wijn, bier en gebak bewaar ik voortaan voor in het weekend. En dat water en aloë vera drinken, zet ik voort. Mijn huid knapt er namelijk van op. Hoezee!

Clean 9 vind ik echt een aanrader voor wie wil detoxen. Het is namelijk geen detox waarbij je alleen maar sapjes en shakes mag. Tussendoor mag je groente en fruit, en ’s avonds een redelijk normale maaltijd. Kip, zalm, garnalen, aardappels, groente, rijst. Voor mij was het daarom goed vol te houden. Het voorjaar lijkt mij ook een mooi moment om te detoxen. Makkelijker vol te houden dan ’s winters denk ik en je bent gelijk bikini proof! Ik haalde mijn pakket bij Anytime Fitness in Hoogerheide. Je kunt ‘m daar ook bestellen.

Zo, ik ga koffie zetten!

Deel deze blog: