DIY met Collistar

Collistar heeft iets nieuws! Een DIY (Do It Yourself) gezichtsverzorging. De Collistar Transforming Essential Cream is een superzachte basiscrème. Je kunt deze crème alleen gebruiken of mengen met natuurlijke ingrediënten als olie, citroen of honing. Ik testte deze crème en was positief verrast! Lees snel waarom.

Sinds kort heeft Collistar een nieuwe huidverzorgingslijn ontwikkeld, Collistar Natura. Dit is een cosmeticalijn met kostbare natuurlijke ingrediënten die gezichtsverzorging biedt voor alle leeftijden en huidtypen. Naast een reiniger, olie en dag-en nachtcrème is er ook de Transforming Essential Cream. Een basiscrème voor een home-made gezichtsbehandeling. Zoals ik aangaf is deze basiscrème echt mega zacht. De crème hydrateert, verzacht, houdt de huid soepel en beschermt tegen vrije radicalen. Dat is dus als je de crème solo gebruikt. Voeg je er natuurlijke ingrediënten aan toe dan heb je een home-made behandeling op maat. Collistar geeft je kant-en-klare beauty recepten. Het is een soort van Ravensburger maar dan voor beautylovers; iedereen kan het 🙂

SUPER-VOEDENDE behandeling> Meng ½ theelepel van de crème met ½ theelepel extra vergine olijfolie tot een glad mengsel. Aanbrengen op gezicht en hals en zachtjes inmasseren.

Hoewel de olie in eerste instantie lastig te mengen lijkt met de crème, smeert dit mengsel fijn uit op je gezicht. Je huid wordt lekker vettig en ruikt ook zeer aangenaam door de olie. Ik gebruikte deze behandeling als een masker en liet het 15 minuten intrekken. Na het afspoelen van het goedje met warm water was mijn huid eigenlijk zo goed gevoed dat een crème niet meer nodig was.

P1030212

VERHELDERENDE behandeling> Meng ½ theelepel van de crème met ½ theelepel volle yoghurt tot een glad mengsel. Aanbrengen op gezicht en hals en zachtjes inmasseren.

Ik had geen volle yoghurt in huis, maar halfvolle. Maar dit leek mij geen probleem. Ik verwachtte dat mijn huid heel zuur zou ruiken vanwege de yoghurt, maar dit was niet het geval. Mijn huid voelde heel fris aan. Ik liet deze behandeling ook weer 15 minuten intrekken en spoelde het daarna af met warm water. Mijn huid voelde daarna fris maar wel een beetje trekkerig aan. Een goede nachtcrème was dus nog wel nodig.

REVITALISEREND masker> Meng 1 theelepel van de crème met ½ theelepel honing tot een glad mengsel. Royaal aanbrengen op gezicht en hals en 5-10 minuten laten inwerken. Daarna verwijderen met warm water.

Met deze hoeveelheid honing en crème heb je ook gelijk genoeg voor je hals en decolleté. Ik rook heerlijk naar honing 🙂 De crème mengt gemakkelijk met de honing, maar dat had ik ook niet anders verwacht. Het voelt lekker fris aan op je huid. De honing maakt je huid plakkerig, dus je moet echt je huid na 5 tot 10 minuten goed reinigen met water. Mijn huid voelde super zacht en goed gehydrateerd na gebruik aan.

P1030217

POLIJSTENDE scrub> Meng 1 theelepel van de crème met 2 theelepels suiker en breng het mengsel aan op gezicht en hals. Met ronddraaiende bewegingen masseren en hierbij concentreren op de hals, kin en voorhoofd. Afspoelen met water.

Ik gebruikte voor deze behandeling lichte basterd suiker, maar ik vond twee theelepels hiervan wat veel. Eén theelepel lijkt mij wel voldoende, anders is de verhouding met de crème te weinig. Het voelt echt als een normale scrub aan met een grove korrel. Het is prima te doen en droogt je huid niet uit. Ik heb het voorzichtig gebruikt, maar was toch een beetje sceptisch en bang dat ik mijn huidoppervlak ermee beschadigde.

P1030224

PURIFIËRENDE gezichtspakking> Meng 2 theelepels van de crème met 1 theelepel citroensap tot een glad mengsel. Royaal aanbrengen op gezicht en hals, waarbij u de oogzone vermijdt. De gezichtspakking 5 minuten dragen en daarna verwijderen met water.

Citroen zit boordevol vitamine C en is dus super goed voor je huid. Niet alleen tegen vlekken, maar ook tegen pukkels en mee-eters dankzij de antibacteriële werking. Het mengen van de crème met citroen zorgt voor een dun papje. Als je het op je huid aanbrengt, tintel het in het begin even. Je mag het echt niet langer dan 5 minuten op je huid laten zitten, anders wordt de zuurmantel van je huid aangetast. Mijn huid voelde super aan na gebruik, lekker fris!

Conclusie
Ik heb alle beauty recepten getest. De behandelingen met honing, olie en citroen vond ik echt heel fijn! Ik had dit niet verwacht dus was aangenaam verrast. Het komt ook mede door fijne basiscreme van Collistar. Die is super zacht voor je huid dus wat je er ook mee mengt, je huid voelt na afloop lekker zacht en gehydrateerd aan. Het mengen van de ingrediënten geeft wel een rotzooitje in je badkamer. Dat geklieder met suiker en honing. De meeste huis-tuin-en-keuken ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis, behalve citroen. De scrub met suiker zou ik niet zo snel nog een keer doen. Ik vond de korrel voor mijn gevoelige huid te grof en heb het idee dat ik mijn huid er meer mee verpest dan dat ik goed doe. Maar al met al heeft Collistar mij zeker verblijd met deze do it yourself treatments!

De Transforming Essential Cream van Collistar (inclusief glazen bowl om je crème te mengen) is te koop via parfumerie Douglas.

20170217_155327

 

 

Deel deze blog: