Getest: Biotherm Blue Therapy

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben fan van zogeheten droge olie. Een lichtgewicht olie, die geen vettig laagje achterlaat maar snel door je huid wordt opgenomen. Super fijn voor zowel m’n lichaam als gezicht. Uit de anti-aging lijn Blue Therapy van Biotherm testte ik twee van deze droge oliën: Blue Therapy serum-in-oil en Blue Therapy cream-In-Oil. Twee dorstlessers voor je huid 🙂

Blue Therapy serum-in-oil
Het serum-in-oil bevat algenextracten en omega 3 vetzuren om de huidbarrière te herstellen. Schade van overdag wordt met dit serum gedurende de nacht hersteld.  Daarnaast bevat het serum ingrediënten als dimethicone en soja olie om je huid te hydrateren en vocht vast te houden. Het is een serum op basis van plantaardige olie. Een uitkomst als je een gedehydrateerde huid hebt.

Het is een dunne substantie, niet vettig en trekt vrij snel in. Hoewel de term serum doet vermoeden dat je ‘m onder je nachtcrème moet gebruiken, is dat niet perse nodig. Voor mijn normale tot gevoelige huid in ieder geval niet. Misschien wel als je een hele droge of vochtarme huid hebt.

Het serum is bedoeld voor de nacht. Dan mag het van mij qua verzorging allemaal wel een beetje extra zijn. Na gebruik van het Blue Therapy serum-in-oil voelt mijn huid ’s ochtends super goed gehydrateerd, zacht en glad aan. En dat is fijn wakker worden!

P1030082

Blue Therapy cream-In-Oil
Deze dag-en nachtcrème ruikt heerlijk naar mandarijn! Het is een soort gel crème die heel lekker uitsmeert en in olie verandert zodra hij in contact komt met je huid. Ook deze crème is weer op basis van plantaardige oliën en algenextracten. Het is een frisse crème die je huid voedt, hydrateert en stralend maakt. Je huid voelt na gebruik lekker zacht en soepel aan. Persoonlijk vind ik ‘m voor overdag iets te vettig voor onder mijn foundation. Ik ben bang dat mijn foundation niet blijft zitten of gaat ‘drijven’. Maar voor de nacht of mijn make-up-loze dag is ie prima!

Conclusie
Biotherm heeft er een Blue Therapy groupie bij! Vooral het serum-in-oil vind ik een beautymusthave omdat mijn huid echt goed gevoed, gehydrateerd en zacht is na gebruik. Dit product versmelt direct met je huid en is met recht een droge olie. Ideaal om je huid een oppepper te geven na de wintermaanden.

Je koopt deze producten van Biotherm onder andere bij parfumerie Douglas.

Deel deze blog: