Een zijdezachte huid dankzij Sensai en parfumerie VIVE

Afgelopen week mocht ik een gezichtsbehandeling ondergaan bij parfumerie VIVE in Middelharnis. Eén van de weinige echte parfumerie speciaalzaken -en die dus niet tot een keten behoren- die er nog zijn. Ik vertel je meer over deze geweldige parfumerie en hun nieuwe wellnessbehandeling van Sensai, die ik mocht ondergaan.

Eigenaresse Vivian Vermeer heeft al ruim 20 jaar ervaring in de schoonheidsbranche, maar wilde 14 jaar geleden graag voor zichzelf beginnen. Haar ervaring als schoonheidsspecialiste en werken bij diverse parfumerieën bracht zij samen in haar eigen zaak. Inmiddels is VIVE een begrip in Middelharnis en omstreken. “We werken hier met een team van 5 vrouwen, allemaal schoonheidsspecialistes, zodat we allen kennis van de huid hebben en een zo goed mogelijk advies kunnen geven”, vertelt Vivian.

Exclusief en bijzonder
Bij parfumerie VIVE kun je terecht voor exclusieve en bijzondere parfums en een ruime collectie exclusieve huidverzorging en make-up. Het assortiment bestaat uit niche merken zoals onder andere Perris, Amouage, Montale en wat bekendere merken als Chanel, Dermalogica en Pixi. Daarnaast verkoopt VIVE ook superleuke sieraden van Sarah Lou Jewelry, Ibu Jewels en Lott Gioielli. Echte skincare en make-up lovers kunnen hier hun hart ophalen en nog met een mooi sieraad naar huis ook ?

Passie en liefde voor cosmetica
Vivian vertelt vol passie over haar liefde voor skincare en cosmetica en hoe belangrijk haar trouwe klantenkring voor haar is. “De klant komt hier voor goed, persoonlijk advies en de sfeerbeleving in de winkel. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe producten en merken, maar als de klant enthousiast is dan houd ik het merk en breid ik het uit. Ik vind het belangrijk dat de klant zich gemakkelijk voelt en in de watten gelegd wordt. We verkopen niet, maar adviseren. Ik zeg altijd ‘Alles wat je aandacht geeft, wordt mooier’.”

De Coronacrisis kreeg Vivian en haar team er gelukkig niet onder. “Het heeft ons als team eigenlijk nog hechter gemaakt. We hebben producten thuis bij klanten afgeleverd, behandelingen voor thuisgebruik samengesteld en allerlei filmpjes opgenomen en via Instagram gepost.”

De salon
Tot slot vertelt Vivian over de schoonheidssalon, die zich boven de winkel bevindt. “Toen ik destijds mijn zaak startte was er vooral behoefte aan huidverbetering bij klanten, dus startte ik met het hoogwaardige skincare merk Dermalogica en later ook met PCA skin. Dit laatste merk zit echt tegen het medische aan. Sinds kort werken we ook met het exclusieve Sensai salonconcept ‘Harmonising & Care’. Een echte aanvulling naast de huidverbeterende merken. Het is een andere beleving van een gezichtsbehandeling, pure ontspanning! Een cadeautje voor jezelf.”

Wellness behandeling met Sensai
En die pure ontspanning, die mocht ik ondergaan ? Laat ik beginnen over het merk. Sensai is een hoogwaardig Japans skincaremerk. De filosofie achter dit merk is het bijzondere verzorgingsritueel Saho, gebaseerd op Japanse theeceremonies. Dit houdt in: double cleansing, double hydration en double application. In gewoon Nederlands betekent het dus twee stappen reiniging, twee stappen verzorging en twee keer aanbrengen. Alle producten, inclusief de make-up, hebben als basisingrediënt koishimaru zijde, de meest exclusieve zijdesoort ter wereld. Dit zorgt voor een mooie, goed gehydrateerde en zijdezachte huid.

Ik mocht mijzelf heerlijk laten vertroetelen met een kennismakingsbehandeling van Sensai. Het is een behandeling gericht op ontspanning, massages en beleving. Een hele leuke kennismaking voor mij met een mooi merk. Mijn huid knapte er zienderogen van op en was zacht, goed gehydrateerd, een stuk rustiger en met een mooie glow. Als finishing touch kreeg ik de mooie make-up van Sensai op en die is ook echt heel fijn!

Ook al is het voor mij even rijden, ik vind het een bezoek aan parfumerie en salon VIVE zeker waard. Ik vind het persoonlijk ook belangrijk dat zulke winkels blijven bestaan en er niet alleen maar ketens zijn. Het is echt een snoepwinkeltje voor wie van mooie skincare en parfums houdt. Bovendien vind ik het super fijn dat je ook op vrijdagavond en op zaterdag in de salon terecht kan. Ik ben namelijk door de week weinig flexibel met werk en kleine kids.

Combineer je bezoekje aan parfumerie VIVE eens met een lekkere gelaatsbehandeling in de salon of een middagje Middelharnis want het dorp is ook gewoon heel leuk en gezellig. De moeite waard dus!

Deel deze blog: