In gesprek met Danie Bles over Maison365

Eerder al vertelde ik je over het bestellen van mijn kledingbox bij Maison365, hét online fashion platform met persoonlijk styling advies van styliste Danie Bles. Ik sprak haar over dit geweldige concept!

Maison365 bestaat nu zo’n 3 jaar in Nederland en sinds kort ook in België. Uiteraard was ik reuze benieuwd waarom Danie Bles het platform ooit startte. “Ik kreeg zo vaak de vraag of ik mensen wilde stylen, maar dat was dan vaak niet toegankelijk. Te duur of te niche. Dus vandaar dat ik op het idee kwam om Maison365 op te richten. Een kledingbox met verschillende merken volgens mijn eigen ‘mix and match’ principe. Iedere Maison365 kledingbox is uniek gestyled met een mix van boutique en bekendere kledingmerken. Op die manier heb je merken die je kent, maar ook die je nog niet kent zodat je altijd iets nieuws hebt. En iemand anders die je stylt, een professionele styliste. Het mooie van het concept is dat je vrijblijvend een kledingbox bestelt. Het is een veilige manier van shoppen. Je houdt alleen wat je wilt houden en rekent het pas achteraf af.”

Hoe Maison365 zich onderscheid van andere grote webwinkels, is dat het geen winkel is maar opgezet is door een fashionstylist met meer dan 20 jaar ervaring die samenwerkt met een groot onafhankelijk merkenpakket van meer dan 100 verschillende merken. En de stylistes shoppen ook traditioneel als dat juist de setjes qua styling afmaakt.

Zien, voelen en passen
Maison365 werkt met een vast team van op dit moment 12 stylistes. Allen volgden ze een opleiding of cursus in de mode en hebben ze ervaring in de fashionindustrie. Van ontwerpen, verkopen tot styling. Het team is divers maar het zijn allemaal modekenners en ze willen jou dolgraag helpen bij het ontwikkelen van je persoonlijke stijl of zoektocht naar items voor speciale gelegenheden. Danie vertelt: “Eén keer per week komen alle stylistes naar kantoor. Elke week komen er namelijk wel weer nieuwe items binnen. Op kantoor hangt van elk item één stuk, zodat de stylistes de kleding kunnen zien, voelen en passen. Op die manier kunnen ze de klant goed advies geven.”

De stylistes staan de hele dag in contact met hun klanten. Het persoonlijke contact en het luisteren naar de wensen van de klant zorgen voor een goed eindresultaat. Naast het wekelijks doorpassen van de kleding en het samenstellen van de boxen, schrijven de stylistes ook een persoonlijk advies voor de klant.

Betrokkenheid bij Maison365
Ook al heeft Danie Bles een heel team met stylistes die de boxen samenstellen, ze is uiteraard nauw betrokken bij Maison365 en met regelmaat op kantoor te vinden. “Iemand anders runt Maison365, maar ik doe zelf de marketing en heb uiteraard regelmatig meetings op kantoor. Ik ben meer op stylingniveau betrokken. Ik doe boxchecking als dat nodig is en neem stylingvideo’s op die we via Instagram promoten.”

Voor de working mom
Ik ben benieuwd wat de doelgroep van Maison365 is. Danie resoluut: “ De working mom met een drukke carrière! Het zijn vaak vrouwen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar met een druk bestaan. Ze hebben een drukke job, kids, maar willen er toch leuk uitzien en na hun werk in een leuke outfit gezellig uit eten kunnen.” Ook ben ik benieuwd hoe vaak vrouwen een box bestellen. Zelf dacht ik eens per seizoen. Maar dat blijkt vaker. Danie: “Ongeveer eens per 2 maanden. En ze houden altijd wel iets. Soms zelfs de hele box.”

Dagelijks komen er leuke reacties van klanten binnen op de boxen. Dat geeft de stylistes een goed gevoel en energie! Het blijft voor hen ontzettend bijzonder hoe leuk klantencontact kan zijn terwijl zij op afstand stylen. Met zoveel enthousiaste reacties wil ik weleens weten wat de meest bijzondere reactie is, die Danie is bijgebleven. “Een klant uit Bloemendaal zei: ‘Ik haat shoppen, dit is voor mij ideaal! Elke keer krijg ik een box met mooie sets. Het is net zoals bestellen bij Hello Fresh, maar dan bij Maison365. Een goed gerecht heeft een goede basis nodig, net als bij kleding’”.

Maison365 bied je niet alleen gemak, maar ook een frisse kast, zelfverzekerder look en levert je gegarandeerd complimenten op! Bestel ook eens zo’n leuke box, je krijgt er geen spijt van. Er zit vast en zeker iets leuks voor je tussen!

 

 

Deel deze blog: