Emani Vegan Cosmetics

Wat foundation betreft heb ik nogal een eisenpakket en ben ik echt een pietlut. Ten eerste moet de kleur goed zijn. En dat is nogal een dingetje. Ik heb er dan ook een gloeiende hekel aan als verkopers een te lichte kleur adviseren. Nooit doen! Ten tweede moet foundation gewoon natuurlijk ogen. Geen rand bij je kaak of pancake-effect. Tot slot moet een foundation m’n huid niet uitdrogen, maar ook hydrateren en verzorgen. Veel favorieten op foundation-gebied heb ik niet. Ik gebruikte altijd Lingerie De Peau Foundation van Guerlain en het No Foundation Foundation Serum van Perricone MD. Totdat ik kennis maakte met de foundation van Emani Vegan Cosmetics.

P1030339

Huidverzorgende, minerale make-up
Emani is minerale make-up die huidvriendelijk is en huidverzorgend werkt dankzij plantaardige oliën, hydraterende ingrediënten en vitamines. Het is een veganistisch merk, wat vrij is van parabenen, siliconen, gluten en irriterende grondstoffen. Bovendien is het verpakt in gerecycled papier en biologisch afbreekbaar.

De make-up producten zijn speciaal ontworpen om de meest gevoelige, acne of rijpere huid te ondersteunen en te verbeteren. Maar ook voor de normale huid natuurlijk. Het merk is 100% dierproefvrij. Zelfs de kwasten en penselen zijn volledig vrij van dierlijke haren.

Wat ook bijzonder is aan dit merk, is dat het voor ieder type huidskleur (ook de heel donkere) een concealer en foundation heeft. Ik mocht twee producten van Emani uitproberen; de 12hr Hydra Liquid Foundation en de Perfecting Face Bronzer.

P1030348

12hr Hydra Liquid Foundation
Deze foundation is er in maar liefst 10 verschillende kleuren. Ik heb 240 Oyster Beige. Een hele mooie kleur voor mijn lichte huid. De foundation zit in een glazen flacon met een pompje. Ik vind ‘m fijn en zuinig in gebruik, omdat de foundation er gedoseerd uitkomt. Hierdoor kun je mooi tussendoor nog even wat bijwerken als het nodig is.

De foundation is een mix van hyaluronzuur met organische jojobaolie. Hij bevat ingrediënten als kokos, komkommer, druif en vitamine A en E en ruikt aangenaam. De foundation smeert fijn uit. Hij is niet té vloeibaar. Dat vind ik persoonlijk namelijk niet prettig, als foundation te dun en waterig is.

Wat ik zo fijn vind aan dit product is dat je absoluut niet ziet dat je foundation op hebt. Ondanks dat de foundation je huid egaliseert, plamuurt het de boel niet dicht. Je huid blijft tenminste ademen en de foundation gaat niet in je (fijne) lijntjes zitten.

P1030353

Perfecting Face Bronzer
Als finishing touch gebruik ik een bronzer van Emani over mijn foundation. Dit is een duo bronzer, 297 Copacabana. Ik meng de twee kleuren bronzer door elkaar voor een zonnige gloed. Het is een combi van een matte finish met een natuurlijke glans. Je kan uiteraard ook de lichte kleur over je gezicht poederen en met de donkere kleur je jukbeenderen versterken. Ook dit product zorgt weer voor een natuurlijke uitstraling.

Kortom: ik ben oprecht heel blij met deze vegan make-up van Emani en voel mij een stukje zekerder mét dan zonder 🙂 Ben jij net als ik enthousiast geworden? Neem dan een kijkje op de website voor de uitgebreide make-up lijn.

 

Deel deze blog: