Fashionista in wording

Afgelopen zaterdag had ik de tweede les Personal Styling bij de Styleschool Bydanie. Met trolleys en  grote weekendtassen vol kleding betraden we de lesruimte van het World Fashion Center in Amsterdam.

Basisitem
Onze opdracht was namelijk om één basisitem op drie verschillende manieren te stijlen. Casual, party en zakelijk. Bij kledingzaak Rubia in Roosendaal zocht ik mijn outfits bij elkaar. Als basisitem koos ik voor een grijze spijkerbroek van Drykorn. Voor mij een standaard item wat je in je kast moet hebben en op veel verschillende manieren kunt dragen.

Casual, party en zakelijk
Voor de zakelijke look koos ik een mooie zijden top en blazer van Drykorn. De blazer is al een basisitem op zich! Als casual outfit koos ik voor een linnen blauwe streepjes blouse met daarover heen een stoer Army jack met borduursels op de mouwen. Beide van Maison Scotch. Omdat ik van mixing prints houd, koos ik voor een printed shawltje van Bydanie. Toffe sneakers eronder van Becksondergaard en klaar!

Tot slot de party outfit. Maison Scotch heeft dit jaar echt een super toffe collectie! Ook voor de party-look koos ik voor een item van dit merk. Dit keer een kleurrijke top met glitters. Mooie oorbellen van Miccy’s erbij, zwarte pumps en ready to party!

Styliste en docente Kelly Huijsman beoordeelde onze outfits. Ook gaf ze ons fijne tips. Er ging een wereld voor mij open toen ik eindelijk hoorde wat de juiste broeklengte is, welke panty’s zijn ‘toegestaan’, wat de perfecte jeans op dit moment is en wat accessoires kunnen toevoegen aan je outfit of juist niet. Ook gaf Kelly haar gouden tips bij het maken van een goede wardrobe planning.

Kast restylen?
Wil jij ook eens je garderobe onder handen nemen, kijken welke sets je kan maken van je basisgarderobe en met welke items we ‘m kunnen aanvullen? Mail mij dan: marloes@pearlsandstripes.nl

 

Deel deze blog: