Getest: Uncover Skincare

Je weet inmiddels dat ik dr. Jetske Ultee, onderzoekarts in de cosmetische dermatologie, hoog heb zitten. Ik geloof in haar filosofie: verzorgingsproducten moeten de juiste ingrediënten voor je huid bevatten. Sinds 2010 heeft zij haar eigen cosmeticalijn Uncover Skincare. Volgens dr. Jetske Ultee heb je slechts vijf producten nodig voor een mooie huid: een cleanser, toner, exfoliant, moisturizer en zonnebrandcrème. Ik testte deze producten voor de normale tot droge huid.

De cleanser is een lekkere zachte reiniger voor je huid. Je kunt de cleanser met water verwijderen. Daarna spray je de toner op een wattenschijfje en haal je deze over je gezicht. De toner is bedoeld om je huid te kalmeren en te herstellen. Daarnaast zorgt de toner ervoor dat de actieve stoffen van de moisturizer goed worden opgenomen.

Even moest ik wennen aan het gebruik van de exfoliant. Vaak heeft een exfoliant een korrel en is het de bedoeling dat je ‘m met water verwijdert. Deze niet. Het is een dunne substantie die je ’s avonds op je gezicht aanbrengt (niet bij je ogen!) om dode huidcellen te verwijderen. Dit laat je 10 minuten intrekken. Het belangrijkste ingrediënt glycolzuur vervaagt oppervlakkige pigmentvlekken, helpt de huid beter vocht vast te houden en laat rimpels minder opvallen. Echt een toppertje!

De moisturizer is ook echt super fijn. Heerlijk zacht. Deze breng je na de exfoliant op je gezicht aan. Omdat ik normaal gesproken drie (ja, echt!) verschillende serums op mijn gezicht smeer, moest ik even wennen dat ik zo snel klaar was. Het is echt een fijne voedende en hydraterende crème. En uiteraard bevat het alle goede ingrediënten tegen huidveroudering en verslapping (hoge concentratie vitamine C, hyaluronzuur en glycerine).

Ongeveer 90% van de huidveroudering ontstaat door de zon. Een zonnebrandcrème is dan ook een must volgens dr. Jetske Ultee en zit standaard in haar verzorgingslijn. Zowel SPF 15 als 30. Op zich een prima crème, maar ik vind ‘m persoonlijk net iets te dik.

Als ik heel eerlijk ben, mis ik wel een oogcrème in de huidverzorgingslijn. Dat is nou net het punt in mijn gezicht waar ik graag een strakkere huid wil!

Conclusie: Uncover skincare bevat alle ingrediënten die echt iets goeds doen voor je huid. Een geruststellende gedachte. Ook dat alle crèmes in een luchtdicht pompje zitten. Ik ben echt heel enthousiast over het gebruik van de producten! Bekijk de website voor meer informatie of het bestellen van bijvoorbeeld een sample set.

Deel deze blog: