Fashiontrends voorjaar/ zomer 2016

De echte winter moet hier nog beginnen, maar de voorjaarscollectie stroomt de winkels alweer binnen. Leuk! Hieronder de trends voor het voorjaar/ zomer 2016.

Suède
Bij Ralph Lauren zag je op de catwalk vooral veel suède. Vaak in de kleuren bruin en beige. Wat ik persoonlijk ook het mooiste voor suède vind. Ik heb wel zin in een leuk suède rokje dit voorjaar!

Off-shoulder
Niet echt mijn ‘ding’, maar je gaat het veel zien: off-shoulder. Bij Givenchy en Marc Jacobs zag je vooral shirts met blote schouders. Dan moet je natuurlijk niet je bikini topje aanhouden met zonnen 🙂

Denim
Denim is eigenlijk altijd wel in. Maar dit voorjaar zie je niet alleen denim broeken, maar vooral ook rokken en blouses. Paul & Joe gaf zijn modellen toffe items aan op de catwalk! En ook Dries van Noten liet met zijn creaties zien hoe je er met denim toch fashionable uit kunt zien. Bij Roberto Cavalli zie je vooral veel denim met applicaties en geborduurde items.

Pastelkleuren
Ik ben helemaal happy dat je komend voorjaar veel pastelkleuren gaat zien! Zacht roze, groen, blauw en zalm. Super mooi! Chanel, Nina Ricci en Dior lieten veel pasteltinten op de catwalk zien. Ik word er echt helemaal blij van, want het liefst draag ik deze kleuren dagelijks!

Printjes door elkaar
Je moet het durven én de juiste smaak voor hebben: prints door elkaar dragen. De kunst is het zo te doen dat het klopt. Prada en Valentino kunnen dat! En ik kan alleen maar hopen dat ik er feeling voor heb en niet als een clown bij loop.

Romantisch
Chloe, Elie Saab, Blumarine, Burberry Prorsum
hebben het allemaal: veel kant en rushes! I love it! Het wordt dit voorjaar/ zomer echt een romantische mode 🙂 Veel items zijn gebaseerd op nachtkleding en lingerie. Slipdresses en mooie zijden of kanten tops. Ik doe mee!

Deel deze blog: