Favoriet: Hip Lifestyle

Eén van mijn favoriete kledingwinkels is Hip Lyfestyle in Dordrecht. Deze winkel heeft echt alle ingrediënten waarvoor ik graag vanuit Roosendaal naar Dordrecht rijd.

Zodra ik de winkel binnenkom, word ik altijd vrolijk welkom geheten door het vriendelijke stel Vincent en Patricia. ‘Koffie? Thee?’. Een gezellige binnenkomer. Mijn handen jeuken om door de rekken te gaan en al het moois te bekijken. Ze verkopen exclusieve merken zoals Masscob, Denham, Tela, Rue Blanche, Ruby Tuesday en Dante. Ook al ben je van plan niks te kopen, eenmaal een rondje door de winkel en je denkt er anders over. Of je ziet eigenaresse Patricia weer in een té gekke combinatie waar je zelf nooit op zou komen en denkt ‘dat moet ik ook hebben!’.

Soms wil ik weleens over een item nadenken (omdat ik bijvoorbeeld ook nog de hypotheek moet betalen en mijn kind graag te eten wil geven), maar dat moet je daar eigenlijk niet doen. Dikwijls blijft die blouse of shawl in mijn hoofd zitten, kom ik na twee weken terug en is het weg! Dat komt ook omdat er per merk niet massaal wordt ingekocht. Op die manier blijft het exclusief en loopt niet heel Dordrecht en omgeving erin.

Kleding kopen bij Hip is dus een gezellige aangelegenheid. Ik vind het super knap hoe ze de winkel al tien jaar lang runnen en sinds een jaar ook een tweede vestiging hebben in Hillegersberg. Er zijn altijd klanten, de collectie (voor mannen en vrouwen) wordt om de paar weken aangevuld met nieuwe kleding en accessoires, en ze zijn altijd eerlijk. ‘Bij twijfel niet doen’. Of: ‘Ik zeg het eerlijk, ik zou het niet doen’. Ik waardeer dat. Geen verkoopster die je verveeld aankijkt en zegt: ‘Wat vind je er zelf van?’. Nee, oprechte interesse en persoonlijke aandacht. Dat maakt het verschil. Daarvoor rijd ik graag dat stukje om naar Dordrecht:-)

Deel deze blog: