Fijne reiniging voor het najaar

Je gezicht ’s ochtends en ’s avonds goed reinigen, is voor mij heel vanzelfsprekend. Maar niet voor iedereen. Goed reinigen, is nog belangrijker dan je gezichtsverzorging. Reinig je niet, dan heeft je gezichtsverzorging ook geen kans om goed opgenomen te worden en z’n werk te doen. Zelf gebruik ik op dit moment vier fijne reinigingsproducten.

Ochtend

UltraCalming Cleanser van Dermalogica

Dit is een hele fijne gel/ crème die ik ’s ochtends lekker dik op mijn gezicht smeer en er vervolgens met water afspoel. Je bent gelijk lekker fris wakker! Deze reiniging is speciaal voor de gevoelige huid en bevat o.a. framboos, lavendel en komkommer. Echt een super fijn product! In de zomer ook lekker omdat het dan een verkoelend effect heeft.

Daily Microfoliant van Dermalogica
Drie hoeraatjes voor de mensen van Dermalogica voor het ontwikkelen van dit product. Het is een milde exfoliant (scrub) die je dagelijks kunt gebruiken. Het is een poeder gebaseerd op rijstextracten. Je neemt een klein beetje poeder in je handpalm en dat meng je met water. Dan krijg je een schuimende substantie die je op je gezicht masseert. Laat het even intrekken en spoel het vervolgens af met water. Mijn huid ziet er gelijk stalend en fris uit. Omdat mijn huid best gevoelig is, vind ik het fijn dat dit een exfoliant is zonder korrel. Op die manier is het super zacht voor je huid (ook doordat er groene thee en haver in het product zitten), maar heb je hetzelfde effect van een scrub. Echt een aanrader. Tip: laat ‘m niet in de douche staan, want als er water bijkomt, kun je ‘m niet meer gebruiken.

Avond

Secret de Pureté Lait Démaquillant van Guerlain

’s Winters draag ik foundation op mijn gezicht. Dat betekent dat ik het ’s avonds goed moet reinigen om geen make-up resten achter te laten. Ik start met deze fijne cleansing milk die je voor heel je gezicht kunt gebruiken. Je kan er ook je ogen en lippen mee reinigen, maar ik gebruik liever een aparte oogreiniger. De milk spoel ik af met warm water en een washandje. Het fijne aan dit product is dat het lekker zacht is voor je huid, goed reinigt en geen trekkerig gevoel achterlaat.

Abeille Royale cleansing lotion van Guerlain

Na de milk gebruik ik een lotion. Dit is een superzachte gezichtslotion met honingconcentraat. Het is een beetje een lobberige substantie en ook weer lekker zacht voor je huid. De lotion reinigt niet alleen, maar voedt ook gelijk je huid en geeft een fijn fris gevoel.

Na het hele reinigingsritueel start ik met mijn gezichtsverzorging. Tja, het duurt even voordat ik op mijn bed lig maar dan heb je ook wat 🙂

Deel deze blog: