Geef een uniek & persoonlijk cadeau van The Box

Op Instagram zag ik een win-actie voorbij komen van The Box. Je kon een fashion illustratie van jezelf winnen. Ik win nooit iets, maar dit keer wel! De fashion illustratie vond ik super leuk. Helemaal omdat ik er zelfs voordeliger op uitkwam dan dat ik in het echt ben ? Hoogste tijd om eens in gesprek te gaan met Anna, eigenaresse van The Box, voor meer informatie!

“Wauw wat gaaf! Dit ben ik echt! Maar dan wel in een hele mooie jurk, met decolleté en taille. Joehoe!”. Mijn vriend vroeg gelijk: “Heb jij dat aangegeven, dat je er zo mooi moest uitzien?”. Nee! Dat hebben ze gemaakt naar aanleiding van mijn foto’s op Instagram. Super knap, zelfs m’n ongelijke wenkbrauwen staan erop, haha.

The Boxes
De illustratie komt van de website The box. Een website die in eerste instantie ooit begonnen is met exclusieve giftboxes. En dan niet exclusief qua prijs, maar wel qua cadeaus. En verpakt in een hele mooi doos. Daar zijn wij vrouwen wel gevoelig voor, voor dat Tiffany box gevoel. Die verrassing, dat gespannen gevoel als je zo’n mooie box gaat uitpakken. Alleen die beleving is al leuk.

Met de boxen heb je altijd een mooi, persoonlijk cadeau voor iemand. Zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen, kom je toch goed voor de dag. Misschien dat ze daarom ook zo vaak besteld worden door mannen ? Eigenaresse van The Box Anna vertelt: “Mannen weten vaak niet wat ze moeten geven dus vinden dit heel makkelijk. En de cadeaus zitten in een mooie bewaarbox, die je weer kunt hergebruiken of gewoon mooi kunt neerzetten. Sommigen maken er een memorybox van om foto’s van hun trouwdag in te bewaren.”

The Illustrations
Via The Box kun je naast gift boxes ook een fashion illustratie laten maken. Toen Anna een paar maanden terug nog zwanger was, kreeg ze van een vriendin een fashion illustratie van zichzelf tijdens haar babyshower. Een mooi cadeau als je zwanger bent. Anna: “Ik vond het echt een blijvend memorabel cadeau.”

Persoonlijk en blijvend
Anna had altijd een marketingfunctie in de zorg. Toen ze zwanger was van haar dochtertje besefte ze zich dat ze een hele nieuwe levensfase inging en ze in haar huidige baan wel wat uitdaging miste. In diezelfde tijd had ze een gesprek met een vriendin over verjaardagscadeaus. “Wat kun je nou geven wat leuk en blijvend is? Dat de ontvanger kan zien dat je erover nagedacht hebt en aan diegene gedacht hebt? Iedereen heeft het tegenwoordig druk namelijk en weinig tijd om een cadeau te kopen. Maar het is makkelijk om bijvoorbeeld iets van Rituals te kopen. Een illustratie is juist super persoonlijk. Het is een cadeau op maat en blijvend.” Dus besloot ze de illustraties aan te bieden via haar website.

Illustrator behind the scenes
Anna maakt de illustraties niet zelf maar werkt nauw samen met een digitaal tekenaar die ze  exclusief voor haar website maakt. Ze hanteert een speciale stijl. “We bespreken altijd samen wat er gemaakt gaat worden. We vinden het belangrijk dat de persoon, emotie en het karakter erop terugkomt. De illustratie wordt digitaal gemaakt. Wij maken het plaatje perfect. Het gezicht en ogen moeten op de persoon lijken. Je moet het wel echt zijn namelijk, op jezelf lijken. Het lichaam wordt vaak geperfectioneerd. Bij jou vonden we bijvoorbeeld dat je ogen en groene oorbellen echt bij jou horen. Dat hebben we erin terug laten komen.”

Hoe werkt het?
Via de website kun je een paar foto’s uploaden. Met name een foto van je gezicht of degene aan wie je de illustratie geeft, is belangrijk. Verder is het belangrijk dat je beschrijft wat je graag terug wilt zien: staand, zittend, een bepaalde haardracht ofzo. Anna: “We maken niet een kopie van een foto. Dus je kan ook aangeven dat je een strandlook wil of juist heel glamour wilt zijn.”

Karikatuur versus fashion illustratie
Zelf was ik bang dat de illustratie een beetje zoals een karikatuur zou zijn en m’n neus, die ik zelf al zo groot vind, nóg groter gemaakt werd. Maar Anna verzekerde mij dat er wel degelijk een verschil is tussen een karikatuur en een fashion illustratie: “Bij een karikatuur ligt de focus op minder mooie dingen. Bij een fashion illustratie doen we juist dingen perfectioneren. Dan vindt de ontvanger zich dus vaak mooier en heeft er een positief gevoel bij. Bij een karikatuur denk je ‘Oh, dus zo zie je mij dus?!’.”

Ophangen of digitaal
De illustratie kun je natuurlijk in je slaap-, woon-, of babykamer hangen of zetten. Maar sommige mensen gebruiken ‘m ook alleen digitaal. “Je kunt de illustratie ook als een soort logo gebruiken op je visitekaartje, onderaan je digitale handtekening of op je website bijvoorbeeld. Ik heb klanten in de schoonheidsbranche die dat vaak doen. Een illustratie van zichzelf met een flesje nagellak erbij ofzo.”

Tot slot: wees lief!
In deze tijd vergeten we vaak hoe belangrijk het is om aandacht te geven aan je naasten en geven we weinig persoonlijke cadeaus. Daarom is Anna’s boodschap: “Blijf aandacht en moeite doen voor elkaar! Laat aan je vrienden en geliefden weten dat je aan hen denkt en geef hen een persoonlijk cadeau van The Box, zodat je er over tien jaar ook nog iets aan hebt.”

Deel deze blog: