Getest: Starskin Foot Mask Socks

Heerlijk leek mij dat, zo’n voetenmasker. Ik moest alleen even de tijd vinden om het ook daadwerkelijk uit te proberen. De exfoliating double-layer foot mask socks (ja, nou jij! zonder te stotteren!) van Starskin moet je namelijk 60 tot 90 minuten laten inwerken. Op een zondagavond tijdens wat crimi’s leek mij dat een mooi moment. Verplicht 1,5 uur op de bank liggen 🙂

Wat belooft het
Deze zogeheten voetmaskersokken zorgen voor een zachte, scrubbende en voedende behandeling voor je voeten. Dankzij melkzuur worden dode huidcellen en eelt zacht en zullen ze geleidelijk verdwijnen.

Hoe het werkt
Als je de sokken uit de verpakking haalt en uitvouwt, zitten ze nog aan elkaar vast. Je moet ze dus even losknippen van elkaar. Daarna stop je je voeten in de sokjes en doe je ze dicht met een plakstrip. Lopen met die sokken is niet de bedoeling en niet handig, dus zorg dat je je natje en je droogje binnen handbereik hebt! Na de inwerktijd doe je de sokken uit, spoel je je voeten af met warm water en droog je ze af met een handdoek.

Vervellen
Na 3 dagen begonnen mijn voeten als een gek te vervellen. Niet normaal. Ik ging sandaaltjes passen en schaamde mij dood in die winkel. De vellen hingen echt aan mijn voeten. Het is normaal, dat wel, maar bij de meesten pas bij dag 7. En het vervellen duurt gemiddeld t/m dag 10. Je mag in die periode geen voetencrème aanbrengen! Om het proces van vervellen wat te versnellen, kun je het beste met een washandje stevig over je voeten wrijven om het verwijderen van de dode huidcellen te bevorderen. Ik heb hier maar geen foto’s van gemaakt. Misschien zit je op dit moment wel te ontbijten…

Summerproof!
Na 10 dagen heb ik nog maar een paar kleine velletjes en super zachte en gladde voeten ervoor terug! Helemaal summerproof voor mijn nieuwe sandaaltjes! Mocht je ook dit voetenmasker willen proberen, doe dit dan minstens 10 dagen voordat je op vakantie gaat! Anders loop je echt voor joker…

Deel deze blog: