Getest: The Ordinary

Een tijd terug vroeg ik jullie via Facebook waarover je graag zou willen lezen op m’n blog. Eén van de onderwerpen was het skincare merk The Ordinary. Ik testte 3 producten voor met name hydratatie van de huid. Voor iedereen van belang en in de winter hebben we vaak een vochtarme huid. Wat ik van de producten vond en of ik het vaker zal aanschaffen? Lees snel verder!

Over het merk
Allereerst even over het merk. Want waarom is het toch zo populair? The Ordinary is een Canadees huidverzorgingsmerk wat simpelweg zeer betaalbaar is en kwalitatief goede producten verkoopt. Het merk is meerdere malen bekroond met beauty awards, met name voor hun efficiëntie en integriteit. Alle producten zijn vrij van parabenen, sulfaten & minerale oliën, vegan en dierproefvrij. De verpakking van de producten is vrij clean, een beetje apothekersachtig.

Het is de bedoeling dat je de producten gelaagd gebruikt, waarbij the Ordinary zelf aangeeft dat 3 producten over elkaar de max is. Op hun website staat uitgebreid advies (stappenplan) over hoe en wat je over elkaar kunt gebruiken bij welk huidprobleem en huidtype. Naast huidverzorging is er ook foundation, zonnebrand en een haarserum van The Ordinary.

Lactic Acid 5% + HA- The Ordinary
De Lactic Acid 5% + HA (hyaluronic acid) is een milde peeling op basis van 5% melkzuur, Tasmaanse peperbes en hyaluronzuur. De peeling verwijdert dode huidcellen en zorgt op de langere termijn voor een fijnere huidstructuur, vermindering van fijne lijntjes en vermindering van pigmentvlekjes. Daarnaast hydrateert het en zorgt het voor een stralende huid! Een fijn product voor als je niet van scrubben/ exfoliëren met een korreltje houdt. Het product is met name geschikt voor de normale tot droge huid.

Naast de 5% peeling is er ook nog een sterkere formule van 10% beschikbaar. Maar als je peelings niet gewend bent, zou ik het je zeker niet aanraden om daarmee te beginnen. Start met de 5% peeling en gebruik deze ook zeker niet dagelijks. Een paar keer per week is voldoende. En kijk uit met het gebruik als je een gevoelige huid hebt. Gebruik dan niet teveel en niet te vaak. Probeer eerst even uit hoe je huid erop reageert.

Het is een doorzichtige, waterachtige substantie. Al zou je dat door het roze flesje niet verwachten. Ik gebruik de peeling zoals geadviseerd ’s avonds op een gereinigde huid. Een paar druppeltjes is echt voldoende. En vermijd je ogen! Soms laat ik het alleen bij de peeling en soms gebruik ik nog de moisturizer. Daar wacht ik dan wel even een uurtje mee, zodat het product eerst goed z’n werk kan doen. Ik gebruik het product 3 keer per week. Mijn huid reageert er goed op. In het begin moest ik eraan wennen omdat het een beetje licht branderig/ trekkerig aanvoelde. Je merkt echt dat het wat doet. De andere ochtend is m’n huid heel zacht, glanzend en glad. Het kan zijn dat je er schilfertjes of pukkeltjes van krijgt. Dat is normaal, je huid moet eraan wennen. Maar na een paar keer gebruik moet dat wel overgaan. Gebruik ook zeker een SPF 30 overdag want je huid wordt door de peeling wat gevoeliger voor UV-stralen.

Hyaluronic Acid 2% + B5- The Ordinary
The Ordinary heeft een serum op basis van hyaluronzuur in combinatie met vitamine B5. Hyaluronzuur heeft als eigenschap dat het je huid hydrateert en het vochtgehalte van je huid op pijl houdt. Vitamine B5 houdt vocht in de huid langer vast, waardoor je huid er beter uitziet en zachter aanvoelt. Het hyaluronzuur serum van The Ordinary bevat voornamelijk vochtbindende en hydraterende ingrediënten. Prima natuurlijk. Maar verder bevat het geen andere werkzame stoffen.

Het is een dunne, waterachtige substantie die je twee keer per dag kunt gebruiken onder je moisturizer. Persoonlijk vind ik ‘m te waterachtig en heb ik niet het gevoel dat dit product iets voor mijn huid doet. Ik heb ook het Advanced Plumping Serum van Patyka op basis van hyaluronzuur. Een stuk duurder, maar dat werkt echt voor mijn huid. Het serum van The Ordinary helaas niet.

Natural Moisturizing Factors + HA
Deze moisturizer op basis van hyaluronzuur is geschikt voor alle huidtypen die behoefte hebben aan hydratatie. Deze crème bevat een waslijst aan ingrediënten, voornamelijk vochtbinders, vetzuren en aminozuren die de ph-waarde van de huid stabiliseren. Aminozuren zijn van nature aanwezig in je huid en houden je huid glad, gaan huidveroudering tegen en zorgen voor hydratatie.

Je huid wordt zachter en gladder door deze crème. Gewoon een goede basiscrème voor ieder huidtype en iedere leeftijd. Al mis ik wel wat actieve stoffen die ook wat meer doen voor je huid dan alleen hydratatie en verzachten.

Het is een witte crèmige substantie. Bij mij blijft de crème vrij wit in het begin op m’n huid en duurt het even voordat de crème is ingetrokken. Dat maakt dat ik ‘m het liefst in de avond gebruik. Anders duurt het ’s ochtends te lang voordat het is ingetrokken en ik mijn foundation erover heen wil aanbrengen.

Wat vind ik ervan?
De peeling en moisturizer vind ik prima producten. Voor het geld kun je het zeker eens proberen. De peeling doet echt z’n werk en de moisturizer is gewoon een prima hydraterende crème. Ik zou er dan wel een serum bij gebruiken met wat hogere werkzame stoffen (vitamine C e.d.). En die ga je denk ik niet bij The Ordinary vinden. Het hyaluronzuur serum van The Ordinary zou ik niet adviseren, want ik vind ‘m echt veel te waterig en ik geloof er niet in dat dit echt iets voor je huid doet.

Dit was mijn eerste ervaring met The Ordinary. Maar ik geef niet op want ik ben verder nog erg nieuwsgierig naar het 100% L-Ascorbic Acid Powder – vitamine C poeder,”Buffet” – anti-aging serum en High-Spreadability Fluid Primer. Dus binnenkort weer een nieuwe review!

Meer informatie
De producten van The Ordinary zijn onder andere te koop via parfumerie Douglas, de Bijenkorf of Deciem (het overkoepelende bedrijf waar The Ordinary onder valt).

 

Deel deze blog: