Mijn bezoek aan Glow Clinic

In één van de leukste straatjes van Breda- de Ginnekenweg- zit sinds 1,5 jaar Glow Clinic. Een cosmetische kliniek gespecialiseerd in injectables (botox en fillers), huidverbetering en -verjonging. Ik had een gesprek met dokter Deborah Lieuw-A-Len over de kliniek, vroeg haar om persoonlijk advies én ging overstag.

Een goed gevoel
De filosofie achter de naam Glow Clinic is het laten stralen van iedere vrouw. Deborah: “We willen dat vrouwen met een goed gevoel in de spiegel kunnen kijken, maar zichzelf nog wel steeds herkennen. Dus de positieve dingen benadrukken in het gezicht, zodat ze weer een frissere versie van zichzelf zijn. Op den duur zie soms je een verandering bij jezelf. Een vermoeide of norse blik bijvoorbeeld. En dat herken je dan niet als je in de spiegel kijkt. Met onder andere botox kun je dat verhelpen”.

Kwaliteit en veilig werken
Bij Glow Clinic werken drie artsen. Deborah, ruim 7 jaar actief in de cosmetische geneeskunde: “Wij vinden het belangrijk dat we kwaliteit leveren en veilig werken. Niet zomaar 1 of 2 prikjes om wat te verdienen, maar we willen ook een eerlijk advies geven. Het is een commercieel vak, maar we hebben met mensen te maken en dat vinden we heel belangrijk”.

Fillers, botox en huidverbetering
Je kunt bij Glow Clinic terecht voor injectable behandelingen, zoals botox en fillers. Maar ook behandelingen voor verbetering van de huidkwaliteit zoals chemische peelings, Tixel behandelingen en skin boosters. Deborah: “We verkopen ook het merk Skinceuticals. Dat is niet zomaar huidverzorging, maar producten met hoogwaardige werkzame en pure ingrediënten. Het is complementair aan de behandelingen. Het gaat eigenlijk hand in hand. Je moet niet alleen maar werken aan volumeherstel of rimpels verzachten, je moet ook je huid in goede conditie houden en beschermen tegen invloeden van buitenaf. En dat doe je met de juiste huidverzorging”.

Eerlijke mening
Ik vraag mij af of ze echt eerlijk hun mening geven en ook weleens een behandeling weigeren. “Als iemand eerlijk onze mening vraagt, geven we die. Ook als we iets niet nodig vinden. Bijvoorbeeld als iemand een vertekend beeld van zichzelf heeft. Of iemand die al jaren gewend is om dezelfde botoxbehandeling uit te laten voeren bij een budgetkliniek in België. Vanuit gewenning wordt daar hier bij ons ook om gevraagd. Maar wij kijken juist naar de verhouding van het gezicht. ‘Zou je niet ook wat fillers nemen of op andere manier lijntjes vervagen?’ We gaan in gesprek, vertellen over de mogelijkheden, wat de behandelopties zijn. Wat je kunt verwachten en wat juist niet. Het is niet even een spuitje halen en weer weg. We vinden het belangrijk om even de tijd te nemen en in gesprek te gaan”.

De trend: fillers
Botox blijkt steeds minder populair. Deborah: “De trend op dit moment is minder botox en juist meer fillers om volumeverlies te corrigeren. Een paar jaar terug was het met name heel veel botox, vooral het bovenste gedeelte van het gezicht echt heel strak en onnatuurlijk maken. Nu gaat het meer om het in balans houden van het gezicht. Dus we gaan meer richting de fillers. En met name werken aan huidverbetering, zoals chemische peelings in combinatie met goede huidverzorging met hoge werkzame stoffen. En iedere dag een hoge beschermingsfactor.”

Een hele stap
De artsen ondergaan zelf ook alle behandelingen om te ervaren hoe het is om je gezicht over te geven aan een ander. Het is namelijk voor heel veel mensen heel wat om hier binnen te stappen. Dat was het ook voor mij. Ik vroeg Deborah om (een eerlijk!) advies voor mijn gezicht. Ik zie namelijk ook wel dat ik 40 jaar ben en de vermoeidheid door twee kleine kindjes en verdrietige jaren van mijn gezicht af te zien zijn.

Advies aan mij
Deborah gaf aan dat ze zou starten om mijn voorhoofd en fronsrimpel te verzachten. “Ik zou niet volledig je voorhoofd met botox inspuiten, want je moet je ‘m nog wel kunnen bewegen. Bovendien word je voorhoofd anders heel zwaar ten opzichte van de rest van je gezicht en gaan je wenkbrauwen hangen”.

Daarnaast adviseerde Deborah mij de Tixel behandeling vanwege de tere huid rondom mijn ogen, om die weer steviger te krijgen en te verstrakken. “Je kraaienpootjes zullen verminderen maar niet verdwijnen, dat kan niet. Ze worden veroorzaakt door het aanspannen van de kringspieren rondom je ogen. Die blijf je aanspannen. Door de Tixel behandeling wordt dat steviger. Je hebt wel onderhoudsbehandelingen nodig want het verouderingsproces van de huid gaat gewoon door.”

Tot slot is het advies om fillers onder m’n ogen te gebruiken om het volumeverlies op te vullen. Ik stoor mij al jaren aan de kraaienpootjes rondom mijn ogen. Hoeveel crèmes ik ook smeer, ze worden niet minder. Na een uitgebreide voorlichting en er nog heel wat nachtjes over te hebben geslapen, ging ik overstag en onderging ik een Tixel behandeling. Ik vertel je snel meer over mijn ervaring ?

Deel deze blog: