Guilty pleasure: The Bold and the Beautiful

Jongens, ik beken maar gelijk: ik kijk naar the Bold and the Beautiful. En niet zo’n beetje lang ook. Al sinds 1990, het prille begin dat de Amerikaanse soapserie in Nederland wordt uitgezonden. En ik durf toch te wedden dat jij zomaar weet wie Brooke en Ridge zijn. Ook al kijk jij ‘nooit’.

Ik kijk het al zo lang dat ik de eerste ontmoeting tussen Ridge en Brooke meemaakte, zag hoe lunatic Sheila Carter lekker roet in het eten gooide, Taylor per aflevering lelijker werd door de botox,  Caroline Spencer dood ging en uit de dood herrees als haar tweelingzus Karen, de eeuwige keuzestress van Ridge tussen Brooke en Taylor, en de keuzestress van Brooke tussen alles wat een pantalon aan heeft en Forrester heet.  En dan nog de vrij nutteloze, slaapverwekkende rollen van Hope, Marcus, Beth Logan en Bridget. Jaja, ik heb wat met ze meegemaakt hoor.

Ik neem de soap vrijwel altijd op en kijk het nauwelijks live. Dat doe ik uiteraard met een reden: vanwege het doorspoelen. Zelfs ik vind het soms te traag gaan (trouwen ze nou wel of niet? Is het nou wel of niet zijn kind?). Of sommige verhaallijnen interesseren mij gewoonweg niet (Rick en Maya bijvoorbeeld). Heel nobel dat ze soms maatschappelijke uitzendingen hebben over daklozenopvang en dierenasiels, maar ook die spoel ik door. Ik wil gewoon een half uur lang typisch Amerikaanse soap met veel drama, liefde en bedrog.

Voorheen was ik eigenlijk meer fan van As the World Turns, maar die serie hield er tot mijn grote verdriet mee op. Ik heb the Bold ook weleens een paar jaar niet gezien. Maar echt veel heb ik niet gemist. Ik denk dat ik alle geboortes, trouwerijen, begrafenissen, modeshows, vetes en wisselingen van partners (altijd in de familie!) wel heb meegemaakt.

Brooke spant denk ik wel de kroon. Bijna 10 keer trouwde ze bijna wel/ niet met Ridge, zijn vader, broer, neef en man van haar dochter. Al is ze vorige week getrouwd met Bill Spencer. Een soort cowboy met vreselijk lelijke armband en geverfd zwart haar. Laten we niet vergeten dat hij eerst een oogje had op Brooke’s zus Donna en daarna getrouwd was met haar zus Katie. It’s all in the family!

Het was even wennen voor mij aan de nieuwe Ridge. Een soort knappere versie van Marco Borsato met hele kapotte stembanden. Totaal anders dan de vorige Ridge met zijn enorm brede kaak en duimen die hij 90 graden kon buigen (ooit opgevallen?). Ik denk dat Steffy de nieuwe Brooke wordt. Van Liam, naar schoonvader Bill en zwager Wyatt en weer terug. Ik vind haar wel heel knap dus ze mag van mij nog wel even in de serie blijven. Al zou het leuk zijn als het eens wat meer een pretletter werd en Liam minder braaf.

Wat ik over de toekomst van the Bold hoop of denk? Brooke wordt de nieuwe Stephanie, Steffy trouwt nog minstens twee keer met Liams broer Wyatt, iedereen in de serie gaat nog een keer terug naar z’n oude partner, ik hoop dat het nichtje van Caroline Spencer nog een keer terugkomt voor Thomas, het decor wordt denk ik in 2025 pas een keer vernieuwd en brengt dan een godsvermogen op bij Macy’s en Eric sterft in het harnas, op de set dus.

Deel deze blog: