Haartips van Haarhuys46

Inmiddels zijn de kappers al ruim twee maanden dicht. Mannen zetten massaal de tondeuse op hun hoofd, maar voor vrouwen wordt het wat lastiger. Gelukkig ben ik niet de enige met een enorme uitgroei, maar toch. Ik moet zeggen dat mijn haar verder wel in goede conditie is, maar dat komt vooral omdat ik de producten van Haarhuys46 gebruik. Ik sprak met eigenaresse Désirée Dankers over advies voor haarverzorging, zeker nu in tijden van lockdown. Lees maar mee!

Je zou verwachten dat Désirée duimen ligt te draaien op de bank omdat haar kapsalon dicht is. Maar dan ken je haar duidelijk nog niet. Ze vertelt: “Ik ben nog best wel druk. Er komt veel op mijn pad zoals online trainingen, de bestellingen via mijn website en het geven van online advies. Uiteraard is dat laatste een geminimaliseerde versie van wat ik normaal doe met een scalpanalyse. Er zijn toch veel mensen met haarproblemen en die zitten echt ‘met hun handen in het haar’. Ik heb juist nu de tijd om goed advies te geven.”

Désirée werkt in haar salon voornamelijk met het Spaanse merk Miriam Quevedo. Dit merk hanteert een filosofie die naadloos aansluit bij die van Désirée. “De huid van je gezicht loopt door naar je hoofdhuid en die moet je goed verzorgen. Dat vergeten mensen vaak. We gebruiken veel meer verzorgingsproducten op ons haar en hoofdhuid dan op ons gezicht. Denk alleen al aan droogshampoo, mousse en haarlak. Maar toch beseffen veel mensen nog niet dat investeren in goede haarproducten net zo belangrijk is als in goede gezichtsverzorging.”

Miriam Quevedo speelt in op problemen van de hoofdhuid en -haar. Désirée licht toe: “Ik hanteer altijd een 3-stappen plan. De eerste stap is exfoliëren. Eén keer per week je hoofdhuid reinigen, zodat ie schoon is en alles wat je erna aan producten gebruikt beter hun werk kunnen doen. De tweede stap is reinigen met een milde shampoo geschikt voor jouw haartype en hoofdhuid. En de derde en laatste stap is verzorging met een conditioner, masker en/ of serum.”

“Eigenlijk zijn het dezelfde stappen als met je gezichtsverzorging”, vertelt Désirée. “Dan vinden we het normaal, maar voor ons haar vaak niet. Er is niemand die vraagt: “Ben je naar de schoonheidsspecialiste geweest?’. Maar men vraagt het wel als je naar de kapper bent geweest, want dat zie je direct. Het is de kroon van een vrouw. Maar toch nog steeds een ondergeschoven kindje helaas. Als je het belangrijk vindt en je wilt mooi haar hebben dan zijn er gewoon goede producten.”

En met die goede producten werkt Désirée. Zij is de enige in Nederland en België die met Miriam Quevedo werkt. Een mooi merk volgens Désirée omdat het echt hoofdhuidproblemen aanpakt. Ik gebruik nu zelf ook ruim twee maanden het merk en ben er echt heel tevreden over. Mijn haar ziet er gezond uit. Ik merk zeker het verschil met shampoos die ik hiervoor gebruikte. Mijn haar is minder zwaar en vettig. En ik gebruikte eigenlijk nooit een serum voor mijn haar. Dat is echt fantastisch! Het beschermt niet alleen mijn blonde lokken tegen föhnen en dit koude weer, maar het is daardoor ook minder pluizig, broos en glanzender. Het valt gewoon veel fijner in model. Zeker met de Sublime Gold Oil! Een luxe haarolie doordrenkt met een mix van 24-karaats goud en 10 verschillende plantaardige ingrediënten. Echt een topper.

Er zijn vijf verschillende lijnen van Miriam Quevedo. “De blauwe lijn is de basis en gespecialiseerd om specifieke problematieken op te lossen. Voor gekleurd haar bijvoorbeeld. Daarnaast is er een Vegan-lijn, Black Baccara. Die bevat producten voor beschadigd haar en het verlengen van de groeifase van je haar waardoor het voller en sterker wordt. De gouden-lijn is voor dik en droog haar, de witte lijn voor de gevoelige hoofdhuid en de zwarte lijn voor fijner haar.”

Voor ieder wat wils dus! Zelf gebruik ik de blauwe lijn op dit moment, gericht op het nog enigszins behouden van mijn kleur. En dan nog een tip van mij: de Noir zilvershampoo. Désirée werkt namelijk in haar salon ook met het Scandinavische merk Noir, gespecialiseerd in styling. De zilvershampoo is echt te gek. En geloof mij: ik heb er heel wat geprobeerd. Het werkt die enorme uitgroei niet weg, maar het zorgt er wel voor dat je haar er nog enigszins mooi blond blijft uitzien en je niet als gele banaan over straat gaat 😊 Leuk weetje: de producten van Noir zijn door dezelfde man geparfumeerd als de man achter het luxe parfumhuis Byredo 😊

Tot slot vroeg ik Désirée nog om haartips voor onze laatste loodjes tijdens de lockdown. “Wacht op je kapper! Neem nu juist de tijd om je haar extra te verzorgen, vooral ook deze dagen tegen de kou. Want straks gaan we weer de zon in en dan is het lastig om kleuringen en de conditie van je haar op pijl te houden. Verzorg je haar daarom nu al extra goed, je hebt er de tijd voor. Gebruik een conditioner zodat je haarschubben zich kunnen sluiten want anders raakt je haar juist droger omdat het z’n vocht verliest. En daarna een verzorgende olie, zoals Sublime Gold Oil, tegen pluis.”

De salon van Désirée vind je in het gezellige Brabantse Hoeven. Maar laat je vooral dagelijks inspireren op haar Instagram of bestel de producten van Miriam Quevedo via de website van Haarhuys46.

Deel deze blog: