Fling Stones, sieraden met een Mediterrane flair

Het is weer tijd om een leuk sieradenmerk met je te delen. Toen ik de sieraden van Fling Stones zag, was ik gelijk enthousiast. Voor wie net als ik niet van doorsnee houdt, graag mixt & matcht met een leuk statement piece en een mega panterfan is, zit bij Fling Stones goed! Ik sprak met ontwerpster en eigenaresse Gaby Fling.

Gaby Fling is geboren en getogen in Amsterdam. Ze woont daar met man, zoon en hond Cooper. Ze reist -normaal gesproken- veel. Gaby begon jaren terug als styliste bij Elle Magazine en Ralph Lauren en van daaruit rolde ze de fotografie in. Ze hield altijd al van tijdschriften en plaatjes. “Vanuit het niets iets maken, het creëren, dat vind ik leuk”, vertelt Gaby. Haar primaire job is fotografe. En daar ligt ook haar passie. En ze is niet zomaar een fotografe, haar werk hangt ook al een groot aantal jaar o.a. bij Monique de Bouvrie in het Arsenaal. Maar Gaby heeft ook altijd iets met sieraden gehad.

Als klein meisje ging ze altijd op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Haar inspiratie voor mooie sieraden haalde ze uit de piekfijn geklede vrouwen in St. Tropez. Flanerend in bikini over het strand of in de leuke dorpjes. “Ik werd altijd blij als ik dat soort type vrouwen zag met mooie sieraden om.”  Tel daarbij op dat zowel haar opa als overgoot opa goudsmid waren en het is een logische stap dat de creatieve Gaby haar eigen sieradenlijn startte. Fling Stones bestaat nu ruim een jaar, sinds december 2019.

Ik vind de sieraden echt te gek en wilde er graag meer over weten. Gaby vertelt: “Het zijn iconische statement pieces, gemaakt in Istanbul en Italië. Vrouwelijk, speels, sexy en leuk. Naast bijoux sieraden in gold plated, zijn er ook sieraden in massief wit- en geelgoud. Het zijn sieraden met een Mediterrane flair. Geïnspireerd op de vintage glamour van Beverly Hills en de altijd goede, speelse en sexy energy op Formentera.”

“In de collectie heb je enerzijds de ‘minder serieuze kant’, zoals de Vegas Initial bracelets, en anderzijds de glamourus sieraden zoals de Coral Necklace. Voor verschillende type vrouwen ontworpen, maar zeker ook samen te dragen. Het leuke is dat we in het voorjaar vaak weer allerlei armbanden bij elkaar dragen. Dan zijn de Initial bracelets bijvoorbeeld heel leuk om dagelijks te dragen. En een ketting als Sunburst is ook super leuk met een witte blouse op een jeans.”

Bij de Bydanie Vintagestore zag ik ze voor het eerst voorbij komen, de Vegas Initial bracelets. Armbanden geïnspireerd op de grote retro borden langs de weg in Las Vegas. Echt mega leuk! Die MOEST ik hebben! Omdat ik zelf groot panter-fan ben, vind ik de ringen en oorbellen uit de Panther-collectie echt te gek! En ik ben het helemaal eens met Gaby dat een statement sieraad als de Coral & Sunburst Necklace deze zomer helemaal te gek zijn op een mooie zomerjurk 😊

Ik ben benieuwd naar Gaby’s eigen favoriete sieraad. Ze draagt zelf al haar sieraden, maar de Sunburst Necklace, Curved Bracelet en I Love You bracelet zijn haar favorieten.

Gaby staat te popelen totdat de coronacrisis voorbij is, want ze heeft al 11 nieuwe artikelen klaarstaan. “Daar wacht ik nog even mee, want ik wil goed starten. De nieuwe sieraden zijn wat meer Hollywood-style. Ringen, oorbellen, kettingen. Echt hele lekkere, fijne items.”

De sieraden van Fling Stones zijn te koop via de website, maar liggen ook bij een select aantal boetieks zoals ByDanie Designer Vintage Store en Azzurro Due in Amsterdam, Must Have in Knokke en Baindoux in St. Tropez. Ooit hoopt Gaby met haar sieraden in de juiste badplaatsen te liggen. Dat gaat haar zeker lukken!

Deel deze blog: