Het oog wil ook wat

De één vindt het schattig, de ander ergert zich er rot aan: oogrimpels. Ik hoor bij dat laatste soort en zoek al heel lang naar een goede oogcrème om die accordeon naast mijn ogen mee weg te werken. Via parfumerie Douglas in Roosendaal testte ik twee oogcrèmes.

Estee Lauder New Dimension Firm & Fill Eye System
Sinds kort is er de New Dimension lijn van Estee Lauder met onder andere een oogcrème. De belofte is dat je oogleden strakker en steviger aanvoelen, er gladder uitzien en een multidimensionale look geven. Whatever dat laatste ook mag voorstellen.

Het zijn twee potjes op elkaar geschroefd. Het zijn namelijk twee aparte stappen in de oogverzorging. Stap één (firm) hydrateert, lift en verstevigt. Stap twee (fill) werkt als een soort primer die de fijne lijntjes rondom de ogen verzacht. De complete verzorging zorgt dus voor het aanspannen en verstevigen van de huid rondom je ogen. Dat voel en zie je! Niet goedkoop, maar doet zeker zijn werk! Zowel ’s ochtends als ’s avonds te gebruiken. Je moet de crème zachtjes in je huid kloppen. Niet wrijven! Oen!

Clinique Pep-Start eye cream
Deze oogcrème zit in een leuk oranje tubetje. Als je niet beter weet, denk je dat het een lipbalm is en naar sinaasappel ruikt. Maar het is een oogcrème dus. En hij is geurloos.

Het product belooft je in 3 seconden een frisse blik. Geschikt als je vermoeide ogen hebt. De oogcrème bevat ingrediënten gericht op hydratatie (glycerine), om zwellingen te verminderen (cafeïne) en donkere kringen tegen te gaan (algenextract).

Ik heb ‘m getest en het is een fijne, verzorgende crème. Maar om nou te zeggen dat ik binnen 3 seconden een frisse Bambi-blik heb als ik uit bed kom…nee. Daar is meer voor nodig (goede nachtrust, veel water en een sterke bak koffie). Maar als je een lekkere verzorgende oogcrème zoekt, die betaalbaar is en makkelijk aan te brengen (doordat het een tubetje is en een geinig bolletje heeft om mee rondom je ogen te smeren), dan is ie zeker aan te raden. Handig voor in je tas. Het is een luchtige textuur. Handig om tussentijds even op te brengen, zelfs over je foundation heen.

Deel deze blog: