In gesprek met Danie Bles

Gisteren had ik een workshop ‘Wat is mijn signature look?’ van styliste Danie Bles. Hartstikke leuk en inspirerend. Uiteraard lees je er snel over op mijn blog. Tussendoor had ik ook gelegenheid om Danie een paar vragen te stellen.

In een interview met Maybeline New York gaf je aan dat je favoriete make-up product gezichtscrème is. Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

“Ik probeer graag nieuwe dingen uit. Maar in de basis gebruik ik altijd producten van La Mer. Daarnaast gebruik ik een bruin zonder zon van Clarins. Die meng ik dan met mijn dagcrème. Ook gebruik ik de nieuwe maskers van Starskin. Die zijn hartstikke fijn!”.
Ondertussen bestudeer ik haar gezicht. Geen rimpeltje of vlekje te bekennen… ik MOET die maskers ook proberen!

Wat voor make-up producten heb je standaard in je tas?

“Veel lipglosjes! Over het algemeen peachy en roze kleuren”. Ze pakt haar tas erbij om het mij te laten zien. Het blijkt dat ze net als ik fan is van de lipverzorging van Clarins. We gebruiken nog dezelfde kleur ook (Eclat Minute Embellisseur Lèvres 03). Verder heeft Danie ook lipverzorging van Sunday en Carmex lipbalm. Daarnaast heeft ze een foundation van Shiseido in haar tas. “Om tussendoor een beetje bij te werken”. Sinds kort is ze fan van het parfum Rose of No Man’s land van Byredo. Ze haalt een proefje uit haar tas om mij het laten ruiken. Heerlijk!

De workshop gaat over het ontdekken van je signature look. Maar wat is jouw eigen signature look?

Kordaat antwoordt Danie: “Boho, Parisian en rock-’n-roll”. Stiekem wist ik dat natuurlijk al. Dat ademt Danie gewoon uit. Ze ziet er namelijk tijdens de workshop ook weer fantastisch uit in ruiten blouse en prachtig lederen gilet. En haar schoenen van Chanel vind ik echt he-le-maal te gek! Ik heb ze natuurlijk even aangeraakt en op de foto gezet:-)

Wat is de beste fashiontip die je zelf ooit kreeg?

“Van mijn moeder heb ik het fashiongevoel meegekregen. Verder heb ik eigenlijk geen tips gehad van iemand. Mijn fashiontip voor anderen is: dicht bij jezelf blijven”.

Wat voor tip geef je mij als beginnend blogger?

“Esthetiek en onderscheidend vermogen zijn belangrijk. Zorg dat je iets unieks doet. Herhaal bijvoorbeeld telkens iets, in je look of qua fotogebruik, zodat mensen dat herkennen en je blijven volgen”. Samen nemen we mijn foto’s op Instagram door. Ze geeft mij tips. Ik zal het eerlijk zeggen: ze vond ze niet allemaal even goed. “Waarom heb je die schoenen nou zo gefotografeerd? Zonde!” Tja, ze heeft gelijk. Als mijn vriend het zegt, ben ik beledigd. Maar van Danie neem ik het natuurlijk klakkeloos aan 🙂

En dan de laatste vraag. Zondag: huispakkendag of altijd gekleed alsof er bezoek komt?

Danie lachend: “Ik kleed mij gewoon iedere dag zoals ik mij voel. Visite mag bij mij altijd binnenvallen, al heb ik een vuilniszak aan. Vroeger droeg ik zelfs heel vaak een joggingpak, zondag of doordeweekse dag. Dat maakt mij niet uit”.

Wat een lieve, knappe, gezellige en professionele vrouw is Danie. Ik vond het leuk haar te ontmoeten. Binnenkort lees je meer over de workshop die ze gaf en welke stylingtips ik van haar kreeg.

Deel deze blog: