In gesprek met Sietske Atsma

Bloedje knap, schrijft hysterisch grappig en weet alles van cosmetische chirurgie. Ik heb het over Sietske Atsma. Zes jaar geleden maakte ze naar eigen zeggen van haar getut haar werk. Ze is namelijk verantwoordelijk voor de marketing en social media van Bloemingdael Plastische Chirurgie, is spokesperson voor de cosmetische branche en columniste bij het online platform ietsmooier.nl. En om maar gelijk de vraag bij je weg te nemen; ze is niet de ex-vrouw van Barry of de dochter van Joop.

“Vind je het goed als ik tijdens het interview blijf staan? Ik heb namelijk net mijn billen laten doen”. Voor mij geen probleem, ik hang maar wat lief aan een statafel in een café. Direct vallen mij haar prachtige, volle lippen op. Voor nu even puur natuur omdat de fillers inmiddels zijn afgebroken. Na een eerste snelle check-up vanuit mijn kant vertelt Sietske over hoe ze ooit in de cosmetische chirurgie terechtkwam (van danseres, sigarenmeisje tot het geven van botoxparty’s).

Lipjes getuit en borstjes vooruit
Binnen de kortste keren showt ze mij haar borsten op haar telefoon. Samen bekijken we de voor en na foto’s. Op haar 18e nam Sietske voor het eerst een borstvergroting. Aangezien de prothese bij haar linker borst gedraaid was, was het tijd voor een nieuwe borstoperatie. Andere prothesen en gelijk een maatje groter, maar wel een natuurlijk model.

Sietske 2.0
Die nieuwe borsten liet ze een paar weken terug maar tegelijk met haar billen, oogcorrectie en liposuctie doen. “Ik heb mijn levende lichaam aan de wetenschap gegeven”, zegt ze gekscherend. Sietske dacht slim te zijn door alles maar in één keer te doen, maar daar komt ze van terug. Het herstel van met name haar billen valt haar tegen. “Een vriendin van mij gaf laatst een jolige tik op mijn billen en ik dacht dat ik tegen het plafond schoot”.

Uiteraard kan ik het niet laten om naar haar achterwerk te kijken als ze naar de bar loopt. Ziet er prima uit. Hulde aan cosmetisch arts Jani. Dé arts die haar nieuwe billen bezorgde via lipofilling.

Nieuwe tanden graag
Sietske heeft niks gedaan waar ze spijt van heeft. Op haar eerste borstvergroting na en een keer een filler in haar lippen waarna ze een allergische reactie kreeg, is ze hartstikke tevreden. Wat er nog op haar wensenlijstje staat? Haar tanden. Facings om precies te zien. Alles prima, als haar tanden maar niet witter worden dan haar oogwit. Dat is de gouden regel 🙂

Dagelijks ritueel
Het viel mij direct op dat Sietske een hele mooie huid heeft. Ze gebruikt wel wat huidverzorgingsproducten, maar vrij weinig. Een cleanser en een crème van Emerging C. That’s it. En dagelijks een paar slokjes Kombucha. Een drankje vol met antioxidanten en pro-biotica. “Werkt ook goed tegen een kater”, weet ze mij te vertellen. Zo, dat goedje gaat op mijn boodschappenlijstje!

Sietske is realistisch en niet alleen verkondiger van het cosmetische geloof. “Een goede gezondheid (eten en sporten) en gelukkig zijn, dragen ook bij aan een mooi uiterlijk”. Ze heeft helemaal gelijk. Maar het is gewoon een leuk onderwerp om over te discussiëren. Iedereen vindt stiekem zijn of haar uiterlijk wel belangrijk.

Marloes 2.0
En dan stel ik mijn prangende vraag: Wat zou je laten doen als je mij was? Shit, op die vraag geeft ze geen antwoord. “Het gaat er niet om wat ik vind, maar wat je zelf vindt. Het is nooit nodig, alleen als je dat zelf vindt”. Ik vertel haar de frustraties van mijn wallen (correctie: het volume dat ik mis bij mijn traangootjes), m’n kraaienpoten, fronsrimpel tussen m’n wenkbrauwen (groot punt van ergernis) en ingeklapte mondhoeken. Vergeet ik dan nog iets? Nee, volgens mij niet.

Je merkt dat Sietske er veel verstand van heeft, want ze legt mij feilloos uit wat de oorzaak van sommige van mijn ‘problemen’ zijn, wat ik eventueel voor behandeling kan laten doen en bij wie ik dan moet zijn. Terwijl ze het uitlegt, maakt ze tekeningetjes ter ondersteuning van haar verhaal. Ziet en klinkt profi! Hier spreekt een ervaringsdeskundige. Als ik zie wat het resultaat bij Sietske is, ben ik zeker overstag.

Tot slot vraag ik naar de belangrijkste boodschap van Sietske. “De enige belangrijke reden als je iets aan jezelf wilt laten doen, is omdat je het zelf wilt. Laat je goed informeren en denk er niet te licht over. Het is niet hetzelfde als een kappersbezoek. En, ga naar een gespecialiseerd arts!”.

Deel deze blog: