Inspired by Danie Bles

Afgelopen week had ik een super leuke en leerzame masterclass van Danie Bles! Ze vertelde over haar eigen carrière als styliste, hoe ze ooit startte, wie haar inspiratiebronnen zijn, gaf handige tips en blijkt na 20 jaar in het vak godzijdank ook nog weleens nerveus voor een klus.

We hadden voorafgaand aan de les geshopt voor een medecursist. Danie beoordeelde deze outfits en gaf feedback. Ik had een mooie outfit voor Milette. Ik mocht deze set lenen bij de super leuke boetiek Annadee in Ossendrecht (tip! ook een webshop en nu sale). Daar was ik erg blij mee! Een vest van IRO, blouse van Malene Birger, spijkerbroek van Citizens of Humanity en sneakers van IRO. Danie keurde de outfit helemaal goed en vond het perfect bij Milette en haar figuur passen 🙂

IMG-20160607-WA0016 IMG-20160607-WA0014

Mini metamorfose
Uiteraard was er ook voor mij geshopt. Ik kreeg een spijkerbroek, blazer en streepjesshirt aan. “Wat vind je er zelf van?”, vroeg Danie aan mij. Ik vond het hartstikke leuk en zou het zelf ook zo aantrekken. Daar dacht Danie anders over. Binnen no-time kreeg ik een ander jasje aan, zat er een knot op mijn hoofd en hing er een shawl om mijn nek.

Ik heb namelijk een vrij klassiek gezicht en alles wordt snel tuttig bij mij. Ik ben niet ordinair te krijgen (totdat mijn mond opengaat…). Vandaar deze mini metamorfose. Omdat ik wat breder ben op mijn heupen (type peer :-)), moet ik het accent verleggen naar boven. Met pofmouwen, schoudervullingen of epauletten op mijn schouders, ben ik wat meer in verhouding met mijn bredere heupen.

IMG-20160607-WA0012 IMG-20160607-WA0013

Boordevol tips voor het maken van een goede garderobeplanning, het mixen en matchen van items en inspiratie ging ik naar huis!

Deel deze blog: