Op bezoek bij Dutchess

Afgelopen week ging ik op bezoek in de ontwerpstudio van het merk Dutchess in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Ik had een super leuke ontmoeting met ontwerpster en oprichtster Gwen van den Assem!

Eigentijds, basic, eenvoudig
Opvallend door eenvoud, herkenbaar aan de ontwerpen en luxe stoffen. Items van Dutchess zijn een goede basis voor je garderobe. De collecties zijn klassiek met een edgy touch. De kleding is tijdloos en gaat door zijn goede kwaliteit wel een paar seizoenen mee. Ik draag zelf dan ook graag kleding van dit mooie merk!

Een breed publiek
Dutchess bestaat ruim 10 jaar en wordt wereldwijd verkocht. Gwen vertelt: “Garderobe Nationaal in Antwerpen is één van de winkels die de collectie al sinds het begin verkoopt. Een breed publiek vindt de kleding leuk. Zowel jonge meiden van 20 jaar als vrouwen van 60 jaar. Het is maar net hoe je het stylet. De vrouwen die mijn kleding leuk vinden, houden van basics en weinig gedoe”.

Ook BN’ers dragen de kleding graag. Bijvoorbeeld actrices Carolien Spoor en Hadewych Minis. In België is het merk eveneens populair. Vooral bij een aantal tv-presentatrices. Op de vraag welk bekend iemand zij nog eens in één van haar creaties wil zien, antwoordt Gwen: “Daphne Bunskoek vind ik leuk. Het zou leuk zijn als zij eens iets van Dutchess draagt”.

Inspiratie vanuit stoffen
De ontwerpster houdt zich wel bezig met wat er op modegebied speelt, maar laat zich niet leiden door trends. Twee keer per jaar gaat Gwen naar de stoffenbeurs in Parijs. “Ik ga altijd uit van de stoffen. Ik krijg dan een beeld bij wat ik wil ontwerpen. Bij de meeste ontwerpers werkt het net andersom. Comfort en een luxe uitstraling zijn dingen waar ik bij mijn ontwerpen rekening mee houd”.  

Op de vraag wat Gwen het leukste vindt aan haar werk, antwoordt zij met glimmende ogen: “Als de collectie af is om de fotoshoot te doen! Als je het dan op beeld ziet en iemand het echt aan heeft. En de stoffenbeurs vind ik leuk. Een fris begin van een nieuwe collectie”.

Toekomstplannen
Op dit moment zijn de ontwerpen voor de zomercollectie voor volgend jaar klaar. Gwen is druk bezig met het collectieboek en haar eigen kindercollectie die in januari 2017 op de markt komt. Waar ze nog van droomt? Een eigen winkel in New York! Wie deze vrouw in het echt ontmoet, gunt haar dat ook van harte! Wat een gezellige, nuchtere en creatieve vrouw met een passie voor materialen!

Ik mocht alvast de nieuwe wintercollectie zien! Zucht. Wat een mooie items. Ik werd spontaan verliefd op een donkerblauwe jas en blouse en een grijze broek. Maar ja, de zomer moet nog beginnen. Shop daarom de super leuke zomercollectie op de website. Tip: vrijdag 10 juni (17.00- 21.00 uur) en zondag 12 juni (11.00- 17.00 uur) is er een sample sale in de Van Nelle Fabriek. Scoor daar de leukste items van Dutchess!

 

 

 

 

Deel deze blog: