Jewels by SJ: fun & trendy sieraden

Ken jij het leuke sieradenmerk Jewels by SJ al? Het is een van oorsprong Belgisch merk met kleurrijke, fun and chique armbanden en kettingen. Je krijgt gelijk zin om je voorjaarsoutfit op te pimpen met deze leuke sieraden. Ik sprak met ontwerpster Seema en vertel je meer over het merk!

“Zeven jaar geleden ontwierp ik alleen voor boetieks en werden mijn sieraden daar verkocht. Maar vier jaar geleden besloot ik voor mijzelf te gaan. Elke 6 weken komt er een nieuwe collectie uit, die winkels via mijn showroom in Antwerpen kunnen inkopen. Op die manier is er elke keer iets unieks verkrijgbaar. Uiteraard kunnen mensen ook gelijk via m’n Instagram een sieraad bestellen als ze het mooi vinden”, vertelt Seema.

Natuurlijke stenen en koord
Jewels by SJ laat zich volgens Seema het best omschrijven als ‘fun, chique en kleurrijk’. Seema: “Ik werk veel met natuurlijke stenen en koord. Mijn armbanden en kettingen kun je goed mixen en layeren met je gouden sieraden. Ze geven een leuke en trendy toevoeging. Mode is voor mij mixen, het layeren van sieraden en out of the box denken qua kleurencombinaties. Bijvoorbeeld door lila juist met geel en oranje te combineren. Ik durf daarin veel meer dan toen ik startte.”

Lucky eye en hart
Ook kenmerkend voor de sieraden van Seema is de ‘lucky eye’. “Ik geloof in de goede energie van ‘the eye’. Het beschermt tegen negatieve energie dus vandaar dat je het veel terugziet in mijn sieraden. In mijn logo vind je een rood hart. Ik ben namelijk erg gepassioneerd in mijn werk en houd ervan. En uiteindelijk draait alles in het leven om de liefde.”

JewelsbySJ

Handgemaakt in India
De sieraden worden gemaakt in een atelier in India. Seema heeft daar een team van goede vakmensen met elk hun eigen specialisme die de sieraden met de hand maken. Ze ontwerpt alle sieraden zelf, maar samen met haar ontwerpers creëren ze het uiteindelijke resultaat en vliegt ze daarom een paar keer per jaar naar India. “De kettingen en armbanden worden handgemaakt van kwalitatief goede materialen. De sieraden bestaan voor 90% uit natuurlijke materialen vaak geregen op koord. Op die manier kun je je sieraad verstellen en past het altijd, ook als enkelbandje bijvoorbeeld.”

Jewels by SJ is vooral populair in België, maar wordt ook verkocht in Nederland, Duitsland en Frankrijk. In Nederland vind je de sieraden onder andere bij Gypset, Biggels en Two Stories boutique. Maar neem ook vooral een kijkje op het Instagram-account voor de super leuke sieraden van Jewels by SJ! Het goede nieuws is dat er nog dit jaar een webshop komt!

 

Deel deze blog: