Maak kennis met schoonheidssalon Antigua en Craith Lab

Vorige week was ik op bezoek bij schoonheidssalon Antigua in Kapellen (België). Ik mocht er een heerlijke behandeling ondergaan bij eigenaresse Morisse Hendrickx en maakte kennis met het skincare merk Craith Lab. Een redelijk nieuw merk met een hele interessante, nieuwe kijk op schoonheid. Ik vertel je er meer over!

Morisse heeft al 26 jaar haar eigen schoonheidssalon en richt zich met haar behandelingen op anti-aging, huidverbetering en huidverjonging. Vanwege de lockdown was ik al heel wat maanden niet naar de schoonheidsspecialiste geweest, dus wat keek ik uit naar dit bezoek! Mijn mama woont in Kapellen en gaat regelmatig naar Antigua, dus vandaar dat ik bij de salon van Morisse terecht kwam.

Epigenetica
Morisse werkt met het Belgische skincare merk Craith Lab. Een merk dat zich naast anti-aging vooral richt op epigenetica. Epigenetica is de wetenschap die zich verdiept in de toenemende vervuiling van de huid door invloeden van buitenaf. Denk aan de negatieve invloed van het klimaat/ milieu maar denk ook aan roken, eetgewoontes en dagelijkse stress. Een deel van je huid is genetisch bepaald maar het milieu en stress zijn dus volgens Craith Lab grote veroorzakers van huidproblemen en rimpels.

Bescherming huidbarière
Met haar producten richt Craith Lab zich op de bescherming van de huidbarière tegen deze externe factoren, zodat de huid weer de tijd krijgt om te herstellen. Zowel met skincare producten om huidveroudering tot zelfs in de dieper gelegen huidlagen tegen te gaan als voedingssupplementen om van binnenuit aan je huid te werken.

Productlijnen
Er zijn drie verschillende productlijnen: Blue, Black en Gold Line. De Blue line is ontwikkeld voor de jonge huid en bevat doeltreffende ingrediënten en probiotica die op korte termijn maximaal resultaat geven. Daarnaast zijn de producten uit deze lijn ook geschikt voor de huid in de menopauze of bijvoorbeeld de huid met rosacea. De Black line is voor mannen en vrouwen die met een minimum aan tijd een maximaal effect willen. En tot slot heeft de Gold Line een gamma aan producten met hoogwaardige ingrediënten voor de rijpere huid.

Jarenlange kennis en ervaring
Craith Lab is zoals eerder gezegd een Belgisch merk maar wordt ontwikkeld in een laboratorium in Duitsland. Hoewel het merk nog maar 1 jaar bestaat, gaat er wel jarenlange kennis en ervaring achter schuil. Oprichtster Monique Aerdts heeft namelijk ruim 30 jaar ervaring in de branche.

Passie en jarenlange ervaring
Tijdens mijn bezoek aan Morisse praatten we veel over de filosofie van Craith Lab, hoeveel slechte producten er op de markt zijn met wolvet (stoffen die je juist moet mijden in skincare) en hoeveel je kan bereiken met de juiste producten. De passie en jarenlange ervaring van Morisse spatten er vanaf. Naast een goede reiniging maakte een afsluitend masker onderdeel uit van de behandeling. Een hydraterend masker dat via algenmodellage de vochthuishouding in de huid weer in balans brengt. Eenmaal op je huid vormt er een osmotische druk, wat betekent dat het ‘t eigen vocht in de huid weer op z’n plaats brengt in de dieper gelegen huidlagen.

Dit masker doet niet alleen zijn werking, maar Morisse kan er ook de conditie van je huid aan aflezen. Hoe gladder het masker, hoe beter je huid is gehydrateerd. Bij mij was er nog wel wat werk aan de winkel, ondanks dat ik altijd wel goede producten gebruik.

Zuurstofbehandeling
Naast een heerlijke massage kreeg ik ook een zuurstofbehandeling. Dat was nieuw voor mij, maar daar ben ik erg enthousiast over! Dankzij de zuurstof krijg je gelijk een stralende huid en worden lijntjes minder. Heel fijn zo’n direct resultaat! Als afsluiter gebruikte Morisse de Ultrashell, een apparaat waarbij door middel van trillingen de producten dieper in de huid gesluisd worden en je huid gelift wordt.

Mijn ervaring
Wat was het fijn, m’n bezoek aan Morisse! Voor mij een nieuwe ervaring op skincare gebied omdat ik niet bekend was met Craith Lab, epigenetica, een zuurstofbehandeling én algenmodellage. Super interessant en m’n huid is er nog eens door opgeknapt ook! Ik ga thuis verder met de producten van Craith Lab aan de slag en vertel je daar binnenkort meer over. Verder wil ik Morisse heel veel toi toi toi wensen omdat de salons in België weer voor een paar weken gesloten zijn in verband met corona. Ik duim voor jou dat je snel open mag!

Deel deze blog: