Kennismaking met Aesop

Ik was ontzettend benieuwd naar het merk Aesop. Ik zag de bruine apothekersachtige flessen regelmatig in tijdschriften voorbij komen, maar kende het verder niet. Daarom ging ik naar Skins Cosmetics Breda. Ik werd ontzettend leuk geholpen door Patricia en Sandra, die alle tijd voor mij namen om over dit merk te vertellen.

Australisch merk
Aesop is een Australisch merk. Dennis Paphitis richtte het merk in 1987 op. Oorspronkelijk is hij kapper. Omdat de producten die hij toen gebruikte niet aan zijn wensen voldeden, maakte hij als eerste de shampoos en conditioners van Aesop. Later kwamen daar ook de gezichts- en lichaamsverzorging bij.

Fabels en spreuken
Aesop was een oude Griekse verteller van fabels. Fabels met een kern van waarheid en dat is waar het merk Aesop voor staat: Aesop komt bij de kern van het leven. Oprichter Dennis Paphitis is van origine van Griekse afkomst. Hij benadrukt het belang van beleving; Aesop is a way of living, Aesop is a way of live. Geen opsmuck, maar back to basic. Vandaar de eenvoudige bruine flessen en etiketten. Op de etiketten van de testers in de winkel staan verschillende quotes van Dennis’ favoriete filosofen en schrijvers.

Alle producten bestaan uit botanische, natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van parabenen en niet op dieren getest. Het merk Aesop wordt wereldwijd verkocht. In ons land o.a. bij Skins Cosmetics.

Speciaal voor de hond
Ik ken de oprichter van Aesop niet persoonlijk, maar ik vind ‘m op voorhand al leuk. En dat komt omdat hij speciaal een shampoo voor honden maakte. Het etiket van deze Aesop Animal is echt té leuk! Jammer dat mijn trouwe viervoeter er niet meer is, anders had ik er gek genoeg voor geweest om een fles aan te schaffen. Je kunt ‘m overigens ook voor jezelf als handzeep gebruiken, want hij desinfecteert goed.

De toppers
Patricia en Sandra, medewerkers bij Skins Cosmetics Breda, vertelden mij over de fijnste producten van het merk Aesop.
Een bijzonder product is de Tea Tree Leaf Facial Exfoliant. Dit is een poeder gemaakt van onder meer fijngemalen walnoten. Je mengt het poeder met je reiniging. Op die manier heb je een fijne scrub voor je gezicht en hals.

Over de Fabulous Face Oil zijn ze ook erg enthousiast. Deze olie gebruik je onder je dagcrème en werkt ontgiftend. Het product geeft je huid echt een boost omdat het super hydrateert. We blijven in de notensfeer, want in dit product zit macadamia notenolie. Dat zorgt voor een goede hydratatie.

Een product dat ik zeker op mijn verlanglijstje voor de kerst zet, is het Blue Chamomile Facial Hydrating Masque. Dit masker ruikt echt naar de sauna, heerlijk! Het is een gelmasker en trekt vrij snel in. Ik ben dol op gelmaskers. Zoals de naam van het product al doet vermoeden, zorgt het voor een goede hydratatie.

De Hand Washes zijn ook populair. Ze reinigen niet alleen je handen, maar zorgen ook voor een intense vochtverzorging. De handzeep vind je ook op toiletten bij de wat luxere restaurants, zoals bij The Jane in Antwerpen (van Sergio Herman), heb ik mij laten vertellen.

Alleen de tube is al mooi van de Geranium Leaf Body Scrub. En hij is eigenlijk alleen maar mooier als ie bijna op is. Zo’n verfomfaaide groene tube staat leuk op de badrand 🙂 Het is een fijne schuimende scrub voor het lichaam!

De Parsley Seed-lijn schijnt erg fijn te zijn. De producten bevatten Lactic Acid, wat je huid mild exfolieert. Daarnaast zijn de producten gericht op het verminderen van roodheid, irritatie en werken ze kalmerend voor de huid.

Deel deze blog: